Херсонські аудитори виявили порушень на понад 378 тис. грн у Кочубеївській об’єднаній територіальній громаді

Під час планової ревізії селищного бюджету фінансово-господарської діяльності Кочубеївської сільської об’єднаної територіальної громади Високопільського району аудитори Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 378,9 тис. грн. Ревізією охоплено період з 01.01.2015 по 01.04.2018.

Під час ревізії фахівці перевірили використання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію вуличного освітлення населених пунктів територіальної громади. При цьому аудитори встановили факти завищення підрядником обсягів виконаних робіт на загальну суму 94,15 тис. грн.

Окрім того, фахівці встановили завищення підрядниками вартості виконаних робіт на понад 228 тис. грн з капітальних ремонтів підвісного мосту, опорного освітнього закладу та центрів первинної медико-санітарної медичної допомоги, ремонту системи опалення адмінбудівлі, будівництва підвідного водопроводу від між селами Кочубеївка і Орлове тощо.

Фахівці встановили інші фінансові порушень  на загальну суму 255 тис.грн (лишки товарно-матеріальних цінностей - 240,2 тис.грн, завищення вартості основних засобів -14,82 тис.грн).

Об’єднана територіальна громада не відображала у бухгалтерському обліку та фінансовій звітності дані з нарахування та сплати орендної плати і наявну заборгованість за неї. Отже, сільський бюджет не отримав 107 тис. грн за використання земельних ділянок  від 11 орендарів.

Також виявлено порушення з оплати праці, адже внаслідок завищення тарифних розрядів чотирьом працівникам бібліотек зайво нараховано і виплачено зарплати загалом на понад 26 тис. грн.

За порушення порядку організації і ведення бухгалтерського обліку чотирьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

За результатами ревізії територіальній громаді надано вимоги для усунення виявлених порушень. Матеріали ревізії передано до Бериславської місцевої прокуратури.

Нагадаємо, що відшкодування втрат на суму понад 34 млн грн забезпечили херсонські аудитори протягом січня – квітня 2018 року.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.