Відомості про здійснення регуляторної діяльності

Повноваження щодо здійснення державної регуляторної політики в районі покладено на  управління  економічного розвитку та інфраструктури районної державної адміністрації. У районі діє чотири регуляторних акта районної державної адміністрації, а саме:  розпорядження голови районної державної адміністрації від 24 лютого 2014 року № 100 “Про утворення центру надання адміністративних послуг при Бериславській районній державній адміністрації Херсонської області”;  розпорядження голови районної державної адміністрації  від 15 вересня 2014 року № 527 “Про перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг при Бериславській районній державній адміністрації Херсонської області”, розпорядження голови районної державної адміністрації від 16 грудня 2015 року  № 593 “Про організацію проведення конкурсу з визначення робочого органу для організації забезпечення і підготовки матеріалів для проведення засідань районного конкурсного комітету з підготовки та проведення районних конкурсів на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування”, розпорядження голови районної державної адміністрації  від 15 вересня 2016року № 516 “Про організацію конкурсу з визначення пасажирських автоперевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Бериславського району Херсонської області”.

При прийнятті зазначених регуляторних актів було здійснено оцінку впливу на спрощення процедури отримання адміністративних послуг та поліпшення якості їх надання, результати якої відображені у звітах про базове відстеження. Зазначені регуляторні акти прийняті відповідно до вимог Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, а також погоджені із Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва. Всі супровідні документи в наявності та знаходяться у відділі економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації. Додатково зазначена інформація розміщена на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації в розділі “Регуляторна діяльність” та опубліковувалася у друкованих засобах масової інформації.
            Головою  Бериславської районної державної адміністрації затверджено план підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік від 11 січня  2018 року № 04/02       та план-графік відстеження результативності діючих регуляторних актів на 2018 рік від 11 січня  2018 року № 11 січня  2018 року.

 У районі діє 41 регуляторний акт, прийнятий органами місцевого самоврядування. Протягом січня – червня 2018 року проведено 12 базових, 2 періодичних відстеженнята прийнято 12 регуляторних актів.

Органи місцевого самоврядування в процесі здійснення регуляторної діяльності дотримуються вимог чинного законодавства в частині реалізації засад державної регуляторної політики. Виявлені недоліки в роботі пов’язані лише із несвоєчасністю опублікування матеріалів при прийнятті, перегляді та відстеженні регуляторних актів. З метою усунення цих та попередження інших порушень органам місцевого самоврядування надається методична допомога, а саме: при безпосередньому зверненні представників місцевого самоврядування, під час виїздів для перевірки стану виконання делегованих повноважень або роботи зі зверненнями громадян на місцях, в телефонному режимі.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.