ДО УВАГИ НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ - ПІДПРИЄМЦІВ !

З 1 січня 2004 року страховий стаж громадянам України зараховується лише за умови сплати внесків у розмірі не меншому за мінімальний страховий внесок, розрахований з мінімальної заробітної плати, яка  на сьогодні  складає  3 723 грн, відповідно мінімальний внесок -  819 грн. 06 коп на місяць. Від величини страхового стажу  залежить не тільки розмір пенсійної виплати, але й  саме  право на її призначення. З  2018 року страховий стаж, необхідний для призначення пенсії,  складає 25 років і надалі він буде поступово збільшуватися.  Для тих, хто досягне пенсійного віку в 2019 році  - це 26 років, у 2020 році - 27 років і так до 2028 року, коли необхідний для призначення пенсії страховий стаж становитиме 35 років.

Своєчасна сплата страхових  та  єдиного  соціального внесків безпосередньо впливає на повноту зарахування страхового стажу.У разі, якщо  внески  не сплачено  або сплачено не в повному обсязі, до страхового стажу найманого працівника  або  фізичної особи - підприємця буде зараховано  періоди роботи пропорційно сплаченим внескам. Це стосується  в першу чергу працівників підприємств, які систематично порушують вимоги діючого законодавства щодо своєчасної сплати внесків, нарахованих на фонд оплати праці, та  фізичних осіб–підприємців, які  не   сплачують єдиний соціальний внесок  в розмірі не меншому за мінімальний. Наявність заборгованості зі сплати внесків не дозволяє зарахувати до страхового стажу періоди роботи в повному обсязі, і  наймані працівники  та приватні підприємці у таких випадках  ризикують  залишитися без права на отримання пенсії.Працівникам підприємств, які мають заборгованість зі сплати єдиного внеску, а на  01 липня поточного року це майже 59 млн грн,  не буде зараховано  в повному обсязі зароблений страховий стаж, поки їх роботодавці не розрахуються з боргами.

Заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску в сумі 45,4 млн грн мають більше  9 тис.  фізичних осіб - підприємців області, яким також не буде зараховано до страхового стажу період підприємницької  діяльності за який не сплачено внески.Тому звертаємося до  усіх роботодавців та  приватних підприємців області: розрахуйтеся з боргами по страхових та єдиному соціальному  внесках! Це забезпечить кожній працюючій людині страховий стаж, необхідний  для призначення пенсійних та інших соціальних виплат.

Найманих працівників закликаємо:  зареєструватись  на веб-порталі Пенсійного фонду України, що дасть можливість контролювати повноту сплати єдиного соціального внеску роботодавцями.  У разі виникнення  недоїмки  вимагайте від роботодавця її погашення.  Відсутність заборгованості зі сплати страхових та єдиного  внесків  – обов’язкова умова для зарахування страхового стажу!

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.