Інформація для мешканців Автономної республіки Крим та м. Севастополя

Порядок, що визначає механізм виплати пенсії та надання соціальних послуг громадянам України, які проживають на території Автономної республіки Крим та м. Севастополя, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 02.07.2014 № 234.

 1) Адреси та контактні телефони структурних підрозділів Фонду, куди необхідно звертатися для одержання пенсійних виплат

 

Найменування підрозділу

Адреса

Контактні телефони

Для одержувачів пенсії відповідно до Закону України “Про пенсійне  забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (крім військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей) та згідно з міжнародними договорами України з пенсійного забезпечення

Відділ методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства

 

 

 Сектор обслуговування військовослужбовців та деяких інших категорій громадян)

73005

м. Херсон,

вул. 28 Армії, 6

(ел.адреса Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

 

   

73027,

м. Херсон,

вул. Комкова, 76 а

Код МТЗ 0552

35-39-02

51-56-24

 

   

 

45-39-43

Для одержувачів пенсій

відповідно до інших законодавчих актів (за вибором)

Генічеський відділ

 

75500

м. Генічеськ,

просп. Миру, 43

Код МТЗ  05534

3-25-49

3-25-09

Новотроїцький відділ

 

75300

смт Новотроїцьке,

вул. Безроднього, 9

Код МТЗ  05548

5-25-24

 

Каланчацький сектор

 

 

75800

смт Каланчак,

вул. Будівельників, 18

Код МТЗ  05530

3-14-33

Чаплинський відділ

 

75200

смт Чаплинка

вул. Грушевського, 38

Код МТЗ  05538

2-12-94

 

           

2) Документи, які необхідно надати для одержання пенсії

 1) заява про отримання (призначення) пенсії відповідно до законодавства України із зазначенням місця проживання (реєстрації);

2) паспорт громадянина України.

Зазначені документи можуть бути:

  • -подані особисто;
  • -подані представником, який пред’являє документ, що посвідчує його особу, та подає документ (нотаріально засвідчену копію), що підтверджує його повноваження;
  • -надіслані поштою.

Якщо документи подані представником або надіслані поштою справжність підпису на заяві засвідчується нотаріально.

Для призначення пенсії обов'язково надається довідка уповноваженого органу Російської Федерації про те, що особі не призначалась пенсія за місцем реєстрації на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, та особиста декларація про відсутність громадянства держави-окупанта.

Вичерпний перелік документів  та зразок заяви  міститься у Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", затвердженому постановою правління Пенсійного фонду України  від  25.11.2005 № 22-1.

 3) Виплата пенсій

 Виплата пенсії після надходження паперової пенсійної справи разом з документами про припинення виплати пенсії поновлюється з дати припинення виплати за місцем попереднього отримання пенсії.

Перерахування сум пенсій здійснюватиметься щомісяця поштовими переказами, в тому числі міжнародними, за місцем проживання особи на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, або шляхом зарахування коштів на рахунок у банку, розташованому за межами тимчасово окупованої території, з яким територіальним органом Пенсійного фонду укладено відповідний договір.

Переказ пенсії особам проводиться за умови подання щороку до 31 грудня територіальному органові документа про посвідчення факту, що фізична особа є живою, або паспорта громадянина України.

У разі неподання зазначених документів виплата пенсії припиняється з 01 січня наступного року та поновлюється після їх подання.

Виплата пенсій особам, які отримують пенсію згідно з міжнародними договорами України з пенсійного забезпечення, здійснюється на підставі відомостей на виплату пенсій, що надійшли від Пенсійного фонду України.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.