Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області інформує:

Щодо скасування оподаткування пенсійних виплат

Рішенням від 27.02.2018 № 1-р/2018  Конституційного Суду України  положення абзацу першого підпункту 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу України, яким передбачено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються суми пенсій (включаючи суму їх індексації, нараховану відповідно до закону) або щомісячного довічного грошового утримання, отримуваних платником податку з Пенсійного фонду України чи бюджету згідно із законом, якщо їх розмір перевищує десять розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (у розрахунку на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року, - у частині такого перевищення, а також пенсій з Іноземних джерел, якщо згідно з міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, такі пенсії підлягають оподаткуванню чи не оподатковуються в країні їх виплати визнано таким, що не відповідає Конституції України (є неконституційним).

Враховуючи вищевикладене, з 01.03.2018 органами Пенсійного фонду України  припинено утримання податку на доходи фізичних осіб та військового збору з пенсій та щомісячного довічного грошового утримання суддів.  

Звертаємо увагу, що основні виплатні відомості за березень 2018 року сформовані з утриманими сумами податку. Суми утриманого податку будуть виплачені у березні поточного року за додатковими відомостями. В додаткові відомості для виплати пенсій через ПАТ “Укрпошта” не будуть включені суми менше 10,00 грн, їх виплата буду проведена основними відомостями у квітні 2018 року. 

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.