ПРОТОКОЛ № 1 засідання конкурсного комітету з визначення автомобільного перевізника пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Бериславського району

23 березня 2021 року 14:00 райдержадміністрація зала засідань ІІ поверх пл. Перемоги, 2, м. Берислав

ГОЛОВУВАЛА:

Стаднік

Наталя Владиславівна

–  заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету

 

ПРИСУТНІ ЧЛЕНИ КОНКУРСНОГО КОМІТЕТУ:

 

Ясногор

Тетяна Вікторівна

 

– головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля районної державної адміністрації, секретар конкурсного комітету

 

 

Файбисович

Олександр Олександрович

– заступник начальника СРПП Бериславського відділу поліції ГУНП в Херсонській області

 

 

Глоба

Любов Петрівна

-   депутат районної ради, за згодою

 

 

 

Іванова

Інна В’ячеславівна

 

- начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації

 

 

Цушко

Роман Володимирович

-   головний спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю на транспорті

 

 

Шаповалов

Сергій Сергійович

– голова громадської організації “Відродження Берислава”, депутат Бериславської міської  ради

Луков

Микола Іванович

- начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури районної державної адміністрації

 

 

Якуба

Андрій Олегович

 

– головний спеціаліст відділу з питань юридичної роботи та звернень громадян апарату районної державної адміністрації

 

 

Відсутні члени конкурсного комітету:

 

 

Гордієнко

Олександр Дмитрович

- голова обласної асоціації фермерів та голова селянського фермерського господарства “Гордієнко”

 

 

Бакай

Максим Іванович

– старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Херсонській області

 

 

Ткаченко

Олександр Миколайович

- голова громадської організації  “Об’єднання воїнів-учасників антитерористичної операції на Сході України  “Тризуб”

 

 

Чачібая

Олексій Григорович

 

– голова Спілки роботодавців, товарови-робників та підприємців Бериславського району, депутат районної ради

 

 

     

 

ЗАПРОШЕНІ:

 

Робочий орган: СКАКУН Наталія Павлівна – директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”.

 

ВСТУПНЕ СЛОВО

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, довела до відома присутніх, що з 13 членів конкурсного комітету на сьогоднішньому засіданні присутні 9, з яких секретар конкурсного комітету без права голосу, тобто є кворум і конкурсний комітет правомочний приймати рішення та  оголосила про початок проведення конкурсу 23 березня 2021 року на перевезення пасажирів на міжміських і приміських маршрутах загального користування, що не виходять за межі району та відповідно до пункту 48 постанови Кабінету Міністрів України  від 03 грудня 2008 року № 1081 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування” здійснюється технічний аудіо запис.

Зазначила, що 19 лютого 2021 року в районній газеті “Маяк” № 7 (10 272) опубліковано оголошення конкурсу з визначення автомобільного перевізника пасажирів на автобусному маршруті загального користування, що не виходять за межі території Бериславського району, а саме  на маршрут “Степне – Берислав АС”.

Відповідно до Закону України “Про автомобільний транспорт” термін подачі документів закінчився 09 березня 2021 року (включно), на участь у конкурсі по об’єкту “Степне – Берислав АС” перевізником-претендентом  ФОП Амелін Дмитро Олександрович надані документи директору приватного підприємства “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху” Скакун Наталі Павлівні, яка виконує функції Робочого органу.

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, запропонувала розглянути  питання порядку денного.

 

Порядок денний:

  1. Про Розгляд пакетів документів у конвертах з позначкою №1 поданих Робочому органу автоперевізником-претендентом для участі в конкурсі.
  2. Про відкриття конвертів (пакетів) з позначкою “№2”.
  3. Про визначення переможця конкурсу з перевезення пасажирів на міжміському і приміському маршрутах загального користування, які не виходять за межі Бериславського району та прийняття рішення(по кожному об’єкту окремо).
  4. Різне.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

ЗА – 8, ПРОТИ – 0, УТРИМАЛИСЬ – 0.

 

            Наталя СТАДНІК, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, запропонувала перейти до розгляду першого питання порядку денного про розгляд пакетів документів у конверту з позначкою №1 поданих Робочому органу автоперевізником-претендентом для участі в конкурсі та надала слово Наталі Скакун, директору ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, яка виконує функції Робочого органу.

Виступила Наталя СКАКУН, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, яка поінформувала, що для участі у конкурсі було подано пакети документів одним автоперевізником-претендентом, а саме: ФОП Амеліним Дмитром Олександровичем 09 березня поточного року відбулось відкриття конверту № 1 та 15 березня 2021 року проведена перевірка достовірності наданих документів авто перевізником-претендентом, про що складено протокол у присутності Скакун Н.П., директора ПП “Херсонського медичного центру безпеки дорожнього руху”, Робочого органу, Ясногор Т.В., головного спеціаліста сектору економіки та агропромислового розвитку Бериславської районної державної адміністрації, секретаря конкурсного комітету, Бакая М.І., старшого інспектора відділу БДР УПП в Херсонській області, Гагарінова Ю.П., головного спеціаліста відділу державного контролю на території Херсонської області Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки..

Детально ознайомила всіх присутніх з документами поданими у конверті № 1 та результатами їх перевірки по кожному претенденту.

  1. При відкритті конверта № 1 наданого ФОП Амелін Дмитро Олександрович у кількості 1 одиниці в перелік документів надано: анкету до заяви про участь в конкурсі; Договір від 14 вересня 2020 року №1 з ФОП Макаренко В.М. про надання території та приміщення; Договір № 8 від 31 грудня 2018 року про надання послуг по забезпеченню технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, їх стоянки та охорони під час проведення ремонту з ТОВ “Лада-Сервіс СТО-4”; квитанція про оплату за участь у конкурсі в кількості одна одиниця; відомості про додаткові умови обслуговування маршруту в кількості одна одиниця; відомості про автобуси, які будуть використовуватися на автобусному маршруті: конверт № 1.1. в кількості двох одиниць, тимчасових талонів в кількості двох одиниць; форма Ідф за IV квартал 2020 року; наказ Укртрансбезпеки від 10 серпня 2017 року № 772 “Про прийняття рішення щодо залишення заяв здобувачів про отримання ліцензії; виписка з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань”; витяг з реєстру платників єдиного податку; паспорт, ідентифікаційний код Амеліна Д.О., свідоцтва Амеліна Д.О. з безпеки дорожнього руху, протипожежної безпеки та організації ефективної системи керівництва; Інформація про відсутність транспортних засобів про перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями

15 березня 2021 року Скакун Н.П., директором ПП “Херсонського медичного центру безпеки дорожнього руху”,яка виконує функції Робочого органу, Ясногор Т.В., головним спеціалістом спектору економіки та агропромислового розвитку Бериславської районної державної адміністрації, секретаря конкурсного комітету, Цушко Р.В., головним спеціалістом відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю на транспорті,Файбисовичем О.О., заступником начальника СРПП Бериславського відділу поліції  ГУНП в Херсонській області була проведена перевірка щодо відповідності  документів, наданих автоперевізникомдля розгляду конкурсним комітетом.

Під час проведення 15 березня 2021 року перевірки автоперевізника ФОП Амеліна Дмитра Олександровича було виявлено:

- додаткова угода до договору від 14 вересня 2020 року №1 про надання  приміщення для надання медичних послуг відсутня;

- протокол обстеження технічного контролю  на транспортні засоби, заявлені на конкурс відсутній;

- не оформленні трудові відносини з водіями, які будуть здійснювати перевезення пасажирів;

- сертифікати відповідності транспортних засобів Євро-3 та Євро – 2 відсутні;

- контрольна книжка водія відсутня.

Наталя СКАКУН, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, поінформувала присутніх про те, що за результатами проведеної перевірки   достовірності наданих документів автоперевізником на конкурс ФОП Амеліну Д.О. було надано термін до якого  необхідно було  доопрацювати документи для надання  їх членам конкурсного комітету, а саме до 22 березня 2021 року.

Бериславською районною державною адміністрацією були направлені запити до управління патрульної поліції в Херсонській області, Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки в Херсонській області та ТОВ “Херсонавтотранс”, на момент проведення конкурсу відповіді отримані, а саме:

  • про відсутність дорожньо-транспортних пригод та несплачених штрафів за ст. 130 КУпАП від патрульної поліції в Херсонській області;
  • про відсутність несплачених штрафних санкцій від Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки в Херсонській області;
  • про використання транспортних засобів, які заявлені на конкурс на інших маршрутах від ТОВ “Херсонавтотранс”.
  • про наявність  протоколів обстеження технічного контролю на транспортні засоби, заявлені на конкурс від Регіонального сервісного центру МВС в Херсонській області.

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету запропонувала членам конкурсного комітету переглянути недоліки, які були виявлені під час перевірки, та які заходи здійснив  автоперевізник-претендент ФОП Амелін Д.О. з метою їх усунення.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, повідомила, що один з недоліків був відсутній протокол обстеження технічного контролю на транспортні засоби, заявлені на конкурс, за наданою відповіддю Регіонального сервісного центру МВС в Херсонській області, протокол обстеження технічного контролю на транспортні засоби, на транспортних засіб Iveco 35S13 ВТ2546СА на момент проведення перевірки був дійсний до 16 березня 2021 року, чому ФОП  Амелін Д.О. його пред’явив  членам комісії невідомо. Після проведення перевірки ФОП Амелін Д.О. продовжив протокол обстеження технічного контролю на автотранспорт Iveco 35S13 держ. номер ВТ2546СА.

Роман Цушко, головний спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю на транспорті, запропонував пояснити про те, що за транспортний засіб додано до пакету документів членам конкурсного комітету.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, уточнила, що членами комісії за результатами перевірки автоперевізнику було наголошено на тому, що автотранспорт Renault SFR112 держ.номер ВТ5869АР, який був заявлений на конкурс, не відповідав  вимогам, тому автоперевізник надав автотранспорт, який він пропонує на заміну МЗ, ПАЗ 32051 держ. номер ВТ2630АТ.

Роман Цушко, головний спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю на транспорті, запропонував надати йому доступ до Інтернету для перевірки наявності реєстрації транспортного засобу ФОП Амеліна Д.О.

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, запропонувала Цушко Р.В. пройти до кабінету  відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної адміністрації та перевірити  по базі Укртрансбезпеки  наявність реєстрації  транспортного засобу.

Роман Цушко, головний спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю  на транспорті, повідомив, що згідно бази даних  Укртрансбезпеки транспортний засіб МЗ, ПАЗ 32051 держ.номер ВТ2630АТ, який автоперевізник запропонував на заміну, дійсно зареєстрований ФОП Амеліним Д.О.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, повідомила, що на момент перевірки  ФОП Амеліним Д.О. з семи водіїв працевлаштовані чотири водія, а три водія, які безпосередньо будуть здійснювати перевезення, не працевлаштовані. 19 березня 2021 року ФОП Амелін Д.О. 12 березня 2021 року оформлені та подане до податкової інспекції повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, наголосила на тому, що по об’єкту конкурсу “Степне – Берислав АС” оголошується конкурс вже третій раз, але так і не визначено переможця.

Любов Глоба, депутат районної ради, попросила надати пояснення про те, як буде здійснюватись  перевезення на маршруті “Степне –Берислав АС”.

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, повідомила, що згідно оголошенню у районній газеті “Маяк” перевезення на маршруті “Степне – Берислав АС” повинно здійснюватись щорічно, щоденно, крім суботи та неділі.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, пояснила, що у зв’язку з тим, що потреби здійснювати щоденно не буде із-за відсутності  пасажиропотоку, то даний маршрут буде виконуватись один раз на день та не кожен день.

Любов Глоба, депутат районної ради, поцікавилась про те, які маршрути виконує автоперевізник у Бериславському районі.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, повідомила, автоперевізник  по Бериславському району виконує маршрути: “Берислав АС - Томарине”, “Шляхове – Берислав АС”, “Берислав АС – Львове ч/з Бургунку”, “Миколаївка – Берислав АС ч/з Одрадокам’янку Веселе” та внутрішньо обласні маршрути.

Роман Цушко, головний спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю на транспорті, запитав як можливо таке, що під час проведення перевірки 15 березня 2021 року водії не були працевлаштовані, а згідно повідомлення про прийняття працівника на роботу їх прийнято 12 березня 2021 року.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, поінформувала, що під час перевірки автоперевізником не було надано накази про працевлаштування  водіїв, яких він прийняв на роботу 12 березня 2021 року та протягом 10 днів у нього було право надання повідомлення про прийняття на роботу до податкової інспекції.

Роман Цушко, головний спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю  на транспорті, наголосив на тому, що під час  перевірки не були надані індивідуальні книжки водіїв.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, поінформувала, що ФОП Амеліним Д.О. була направлена сканкопія, а у зв’язку з тим, що вона була не якісна роздрукувати не було можливості.

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, запропонувала запросити ФОП Амеліна Д.О. для надання  пояснень щодо виявлених недоліків.

Любов Глоба, депутат районної ради, уточнила про те, чи можливо зобов’язати автоперевізника не змінювати транспортні засоби, які були заявлені на конкурс та який термін буде надавати право здійснювати перевезення на даному маршруті.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, пояснила, що про транспортні засоби буде прописано у договорі та  термін на який можливо надати - це  п’ять, три та один рік.

Роман Цушко, спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю  на транспорті, наголосив на тому, що у зв’язку  з тим, що у автопервізника є недоліки, можливе надання права на  перевезення лише на один рік. Зауважив, що на даний момент автопервізником надано два автобуси, один з яких взагалі не зможе виїхати на маршрут, якщо основний автобус стає несправним, питання яким автобусом він буде закривати маршрут.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, повідомила, що автоперевізник ФОП Амелін Д.О. надає ще один автобус, який не був заявлений на конкурс.

Наталя Стаднік, заступник голови  районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, запропонувала надати пояснення, яким чином конкурсний комітет може прийняти заміну транспортного засобу, які для цього є законодавчі підстави. Запропонувала ФОП Амеліну Д.О. надати пояснення щодо  причини заміни транспортного засобу.

Дмитро Амелін, фізична особа – підприємець, пояснив, що у зв’язку з відсутністю додаткових коштів не були здійснені щодо приведення транспортного засобу у відповідність  до галузевих стандартів ГСТУ 00017584.01527695.011 - 2001 “Засоби транспортні дорожні. Технічні вимоги до безпеки конструкції автобусів загального призначення, які знаходяться в експлуатації” та запевнив членів конкурсного комітету, що до підписання договору транспорт буде відремонтований та виїде на маршрут.

Любов Глоба, депутат районної ради, наголосила на тому, що протоколи обстеження технічного контролю на транспортні засоби відсутні.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, уточнила, що автоперевізником на основний автобус продовжено протокол ОТК, резервний автобус не справний та відсутній протокол ОТК.

Дмитро Амелін, фізичний особа – підприємець, запевнив членів конкурсного комітету, що він буде виконувати маршрут в повному обсязі та без скарг та уважень.

Роман Цушко, спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю на транспорті, наголосив на тому, у разі несправності основного автобуса, який автобус буде обслуговувати маршрут.

Наталя Стаднік, наголосила на тому, що під час здійснення перевірки були встановлені строки і треба було опрацювати недоліки, які були виявлені, та надати відповідні документи та пояснення. У разі прийняття рішення потрібно обґрунтовано та зважено вивчити ситуацію. Уточнила чи є графіки роботи водіїв, індивідуальних книг водіїв, сертифікатів відповідності транспортних засобів.

Дмитро Амелін, фізична особа – підприємець, пояснив, що він звертався до Регіонального сервісного центру МВС в Херсонській області щодо надання копій  сертифікатів відповідності транспортних засобів, але йому було відмовлено.

Роман Цушко, спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю на транспорті, переглянувши  індивідуальну книгу, зауважив, що  не зазначається час відпочинку водія.

Дмитро Амелін, фізична особа – підприємець, запевнив, що зробить зауваження та буде усунений недолік.

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, запропонувала ФОП Амеліну Д.О. пояснити членам конкурсного комітету  щодо транспортних засобів, які були заявлені на конкурс, що було на час перевірки 15 березня 2021 року та  станом на 23 березня 2021 року, а саме чи готові транспортні засоби до роботи..

Дмитро Амелін, фізична особа – підприємець, повідомив, з моменту підписання договору  транспортні засоби  виїжджають на лінію.

Наталя Стаднік, запропонувала членам конкурсного комітету, які здійснювали перевірку 15 березня 2021 року, задавати питання ФОП Амеліну Д.О.

Роман Цушко, спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю  на транспорті, запитав, чому ФОП Амелін Д.О. не подав одразу на конкурс транспортний засіб, який він зараз подає на заміну по якому документація та технічний стан  відповідає вимогам конкурсу.

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, запропонувала членам конкурсного комітету та Робочому органу надати підстави для взяття до уваги заміну транспортного засобу.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”,  повідомила, що підстави для взяття до уваги заміну транспортного засобу  відсутні.

Дмитро Амелін, фізична особа – підприємець, наголосив, що недоліки, які були виявлені під час проведення перевірки усунені.

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, запитала членів конкурсного комітету, чи можливо прийняти рішення за умови усунення зауважень, які були оголошені на  засіданні конкурсного комітету.

Роман Цушко, спеціаліст відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю  на транспорті, наголосив на тому, що підстави для прийняття рішення за умови усунення зауважень, які були оголошені на засіданні конкурсного комітету відсутні, зауваживши, конкурс відбувся чи не відбувся.

Наталя Стаднік, заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету, запропонувала членам конкурсного комітету внести пропозиції та зауваження.

Інна Іванова, начальник управління соціального захисту населення, запропонувала привести у відповідність документи, а потім оголосити новий конкурс.

Олександр Файбисович, заступник начальника  СРПП Бериславського відділу поліції ГУНП в Херсонській області, зауважив, що   в одного  з двох транспортних засобів, які були заявлені на конкурс, приведений у відповідність протокол  ОТК, але немає гарантії, що другий транспортний засіб, без протоколу ОТК, до підписання договору буде приведений у відповідність.

Сергій Шаповалов, голова громадської організації “Відродження Берислава”, депутат Бериславської міської ради, зауважив на тому, що  автоперевізник ФОП Амелін Д.О. з таким досвідом робить одні і ті ж самі помилки.

Любов Глоба, депутат районної ради, уточнила, про те, що заявлений транспортний засіб Євро - 3 готовий до використання, резервний транспорт Євро - 2 взагалі не готовий.

Наталя Скакун, директор ПП “Херсонський медичний центр безпеки дорожнього руху”, пояснила, що відповідно статті 12 постанови Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року № 1081 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування” та статті 34 Закону України “Про автомобільний транспорт”.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.