Рішенням 14 сесії ХХІІІ скликання Херсонської обласної ради народних депутатів від  27 червня 2000 року   №299 “Про створення Урожайненської сільської ради та внесення зміни в адміністративно – територіальний устрій в Бериславському районі” була утворена Урожайненська сільська рада шляхом виведення села Урожайне з підпорядкування Раківської сільської ради Бериславського району.

Село Любимівка засновано сім’ями  селян - вихідцями із Нововоронцовки та Осокорівки,  які  у 1921 році одержали земельні наділи та переселилися на землі колишньої Нововоронцовської економії.

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.

 

14 жовтня ви святкуєте своє День народження.
День села – це чудова нагода місцевим жителям вкотре зустрітися, поспілкуватися, поділитися враженнями і планами на майбутнє.
Ви маєте пишатися, що у вашому селі народжуються та живуть справжні працьовиті, талановиті й щирі люди, які не бояться землі й праці. Ви – одна велика родина, а тому маєте допомагати один одному і працювати на благо вашого села.
Не відмовляючись від своєї історії, ви повинні поважати і берегти надбане старшим поколінням, бути оптимістами і пишатися тим, що живете у великій, дружній, талановитій і працьовитій родині, бути впевненими, що завдяки наполегливій праці, сумлінню, людській мудрості ваш рідний край стане квітучим, соціально і економічно стабільним, а всі жителі села щасливими і заможними.

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.13 жовтня ви святкуєте день народження вашої маленької Батьківщини!
День села - це свято, яке об'єднує всіх його жителів. Це своєрідний підсумок усього зробленого за певний проміжок часу. Історія села є часточкою історії нашої держави.
Найбільше багатство нашого краю – це його люди, якими ми пишаємося, дякуємо за відмінну роботу працівникам соціальної сфери, робітникам, аграріям. Без вашої роботи життя у селі завмерло б. Тому продовжуйте працювати на благо рідного краю, нехай зростає ваш достаток.

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.Шановна Веселівська громадо!
Час летить швидко. І в цьому безупинному плині міняється все довкола, змінюються люди, оновлюється світ, закарбовуючи в календарі життя пам’ятні дати. 12 жовтня ви будете святкувати 100 років від першої історичної згадки про Веселе. Ваше рідне село відзначає свій славетний ювілей! День села – це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися у вашому мальовничому селі з неповторним українським колоритом і традиціями. Славна історія вашого села є часткою історії нашого району, області, держави. А історію творять люди. І головна заслуга в цьому ваших пращурів та ваша.
Дорогі весельчани! Низький уклін вам за самовіддану працю, за любов до рідного села, за внесок у розвиток та добробут громади. Від імені районної державної адміністрації та від себе особисто щиро вітаю вас з Днем села, зі 100-річчям! Бажаю вам міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, радості і миру. Нехай щастя, любов та достаток живуть у кожному домі та у кожній родині. Хай доля ласкавою буде до вас, дарує щасливі літа, чистого неба і просто людського тепла. А вашому селу – процвітання, стабільності та розвитку. З Днем народження!

З повагою
Голова районної
державної адміністрації                              Олександр ГОМОН

 

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.12 жовтня ви святкуєте 180-річницю з Дня заснування вашого села. З великою повагою до кожного з Вас звертаюся в цей святковий день. Низький уклін і велика шана Вам за самовіддану працю, за любов до рідної землі, за посильний внесок у розвиток села.
Дорогі новобериславці, у сьогоднішній святковий день від імені районної державної адміністрації та від себе особисто щиро вітаю всіх з Днем села. Бажаю кожному з Вас розквіту і процвітання, духовної міці та волелюбності, національного духу і гідності, благополуччя, самоповаги і натхнення, чистоти в помислах та благородства у вчинках. А ще рясних врожаїв на хлібних нивах та у садах, гарного приросту у Ваших господарствах. Хай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та розумінням від рідних і близьких.

З повагою
Голова районної
державної адміністрації                         Олександр ГОМОН

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.Сьогодні у вашому житті, без перебільшення, особливий день. Бо День села – це свято єднання. Саме в такі моменти ми пробуджуємо в своїх серцях любов і гордість за свою малу батьківщину, сповнюємося відчуттям єдиної родини.
День народження села – завжди хвилююча подія для його мешканців. В такий день кожен відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує усіх, кому село дороге, хто тут народився, живе, працює чи просто приїздить у гості. Успіх і процвітання села - це результат спільної робітників, вчителів, лікарів, працівників сільського господарства, культури, соціальної сфери, підприємців, всіх, хто віддає свій талант і майстерність рідному селу, хто своєю щоденною працею у різних галузях і сферах вносить свій посильний вклад у соціально-економічний розвиток села.
Хочу побажати кожному з вас розквіту і процвітання, благополуччя, рясних врожаїв. Нехай віра і удача невідступно супроводжують вас на широкому життєвому шляху, а завзяття та наполегливість будуть запорукою розвитку вашого села. Зі святом вас!

 

З повагою
Голова районної
державної адміністрації                    Олександр ГОМОН

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.Від щирого серця та з великим задоволенням вітаю вас з нагоди святкування світлого родинного свята – Дня села Качкарівка!
Символічно, що ви збираєтеся великою сільською родиною саме восени: закінчуються польові роботи, а відтак – можна відпочити і селянам, котрі з ранку до ночі тяжко працювали всю весну та літо.
Відзначення Дня села символізує любов до рідного краю, до його колишніх і нинішніх героїв, його історії та культури. Саме історія Ваших пращурів, притаманні їм мужність, працелюбність, оптимізм, віра в добро і справедливість , багато в чому сприяли зростанню та розвитку вашої маленької батьківщини. Впевнено можу сказати, що найбільшим її багатством є ви, його жителі – щирі. привітні та гостинні люди. І лише Ваше уміле господарювання, любов до рідного села стали основою втілення в життя найзаповітніших мрій, всіх добрих справ та задумів кожної сім”ї.
У цей святковий день від усієї душі зичу вам та вашим родинам міцного здоров”я, щастя, добра, достатку, мирного неба над головою та рідної землі під ногами. Нехай серця наповнюються гордістю за своє рідне село, прагненням до єдності та порозуміння, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

З повагою
Голова районної
державної адміністрації                          Олександр ГОМОН

Звіт складено відповідно до Закону України
 «Про стратегічну екологічну оцінку»

ДБН Б.2.2-12~2018. «Планування і забудова територій»

1. Львівська сільська рада Бериславського району Херсонської області виступає замовником проекту містобудівної документації, Генерального плану с. Львове Львівської сільської ради Бериславського району Херсонської області (далі – Генеральний план), відповідно до рішення від 19.06.2018р. №261, на підставі Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Закону України «Про місцеве самоврядування».

Львівська сільська рада запрошує представників громадськості до участі в громадських слуханнях щодо розгляду «Звіту про стратегічну екологічну оцінку до проекту Генерального плану с.Львове Львівської сільської ради Бериславського району Херсонської області» (далі- Звіт).

У нашому садочку нарешті   закінчився поточний ремонт. Вже 01 серпня до садка прийшли наші самі малесенькі дітки. Свіженько і гарненько. Нові тюлі, ламбрекени. Навіть застосовувалися нові технології. Були поклеєні рідкі шпалери. Кошти затрачені із бюджету сільської ради невеликі 6500 грн. Основна сума – спонсорська допомога. Старалися усі.

7 березня 1923 р. на території України завершено найбільш масштабну адміністративно-територіальну реформу ХХ століття: ліквідовано поділ на повіти і волості, запроваджено поділ на округи і райони в існуючих губерніях.  Херсонський округ складався з 12 районів: Березнегуватського, Бериславського, Великоолександрівського, Голопристанського, Горностаївського, Каховського, Качкарівського, Олешківського, Скадовського, Снігурівського, Херсонського, Чаплинського, а також трьох заштатних міст: Берислава, Каховки, Олешок.

"Вогонь війни - у пам’яті навічно" – під цим гаслом у селі Веселе відбулися заходи до Дня Пам'яті та примирення.

На передодні свята ветеранів привітала Веселівська сільська рада та запросила прийняти участь у святкових заходах. ПрАТ «Князя Трубецького» привітало грошовою допомогою у розмірі 500 грн. та подарунком.

Заходи відкрилися біля Обеліска Слави о 1000 годині Молитвою за Україну та за згиблими в боях з покладанням квітів.

Рішенням 14 сесії ХХІІІ скликання Херсонської обласної ради народних депутатів від  27 червня 2000 року   №299 «Про створення Урожайненської сільської ради та внесення зміни в адміністративно – територіальний устрій в Бериславському районі» була утворена Урожайненська сільська рада шляхом виведення села Урожайне з підпорядкування Раківської сільської ради Бериславського району.

25 березня 2001 року відбулися перші вибори депутатів та сільського голови сільської ради. У виборах прийняли участь 404 виборців з 410.    Першим сільським головою була обрана Москаленко Марія Павлівна.

05 квітня 2001 року Урожайненська сільська рада розпочала свою діяльність.

Рада опікувалася 1 населеним  пунктом: село Урожайне.

  • Львівська сільська рада Бериславського району Херсонської області виступає замовником проекту містобудівної документації, Генерального плану с. Львове Львівської сільської ради Бериславського району Херсонської області (далі – Генеральний план), відповідно до рішення від 19.06.2018р. №261, на підставі Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Закону України «Про місцеве самоврядування».
  • Генеральний план є документом державного планування місцевого рівнія, розроблений на основі затвердженої містобудівної документації, Схеми планування території Херсонської області, технічної документації по встановленню меж с. Львове, плану внутрішньогосподарського землекористування, технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, топографо-геодезичних досліджень 2017 року розроблених ДП «Херсонгеоінформ».

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.У серпні 2018 року в приміщенні Новорайської сільської ради об’єднаної територіальної громади спільно з Бериславською районною філією Херсонського обласного центру зайнятості, було створено віддалене робоче місце для надання послуг населенню громади та куточок для самостійного ознайомлення з послугами служби зайнятості  для громадян, а саме: оголошення; графік прийому спеціалістами центру зайнятості; буклети; інформаційні матеріали для шукачів роботи, зайнятих осіб та роботодавців.

Світлина від Йосипенка Ігора.07 жовтня 2017 року в с. Новорайськ жителі святкували День села. Святкування було організовано на високому рівні. Вітальні слова представників обласної та місцевої влади, концерт, дитячі розваги, заглиблення в минуле – лише невелика частина святкової програми.

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.Школа - це не тільки стіни, а дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Це педагоги: і ті, хто щодня переступають поріг, і ті, кого вже немає сьогодні, але завжди живуть вони у пам’яті вдячних учнів, колег, і вчителі – пенсіонери, для яких найвища нагорода в житті – успіхи колишніх вихованців. 

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.07 жовтня 2017 року громада с. Червоний Маяк відсвяткували день села. Свято розпочалося з дитячих розваг: безкоштовно дітлахи могли порозважатися на батуті, повітряній гірці. Теплі слова від ведучих і гарні пісні від самодіяльних артистів було адресовано жителям села. Народні співи, танці, конкурси та дискотека. Розваг на святкуванні не бракувало.

Сторінка 1 із 2

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.