Перемога зі сльозами на очах…

Сьогодні  на центральній площі міста зібралися тисячі людей, щоб вшанувати пам’ять полеглих і віддати шану живим героям Другої світової війни, які звільнили людство від нацизму.  

На мітинг-церемоніал “Хай буде мир на всій Землі, а пам’ять буде хай  - нетлінна” зібралися ветерани Другої світової війни, керівництво району, представники структурних підрозділів районної державної адміністрації, установ, організацій, підприємств, воїни інтернаціоналісти та учасники АТО, учнівська та студентська молодь, громадськість міста, щоб ще раз вклонитися пам’яті тих, хто загинув, подякувати тим, хто залишився живим, пройшовши шляхи війни. У цей святковий день згадали й вшанували всіх, хто ціною власного життя, здоров’ям відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від нацистської навали.

 

Виступаючи на мітингу та вітаючи  бериславців Ірина Дробиш, заступник голови районної державної адміністрації й зазначила, що “Цей дійсно святий день завжди викликає почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та сьогодні і гіркий  сум водночас. Адже на сході нашої країни палає нова війна, розв’язана новітніми нацистами, для яких і сьогодні імперські амбіції дорожчі людських життів і страждань. Та наш незламний український народ здобуде перемогу, вистоїть, як і колись вистояв у двобої з німецьким нацизмом. Наші славні воїни сьогодні на передовій охороняють наш з Вами спокій та право на мирне життя і працю. Їх слава, їх відвага гідні подвигів ветеранів Другої світової війни. Ми висловлюємо щиру і безмежну вдячність захисникам усіх поколінь, які присвятили себе служінню Українській державі. Я бажаю всім жителям нашої рідної Бериславщини, всім людям – хай щира любов до своєї землі об’єднує та згуртовує нас. Нехай вона надихає кожного з нас на творення гідного життя українського народу у єдиній, неподільній, незалежній державі”.

Пам'ять воїнів, які заплатили найдорожчу ціну за щасливе майбутнє дітей, онуків, цілих народів, присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням кватів до пам'ятних знаків та меморіалу.

Як і торік, символом відзначення цих визначних дат була червона квітка маку, яка вже стала впізнаваною серед українців. З огляду на продовження збройної агресії проти України, не змінилося й гасло: “Пам'ятаємо. Перемагаємо”.

Під легендарні звуки фронтових пісень та частування польовою кухнею ветерани мали змогу поспілкуватися та розділити спільно весь біль і радість цього свята.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.