Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу законопроєкт щодо розвитку виробництва біометану

На засіданні Парламенту народні депутати України підтримали прийняття законопроєкту щодо розвитку виробництва біометану від 05 травня 2021 року №5464 у першому читанні за основу.

Держенергоефективності висловлює вдячність ініціатору законопроєкту – народному депутату Андрію Жупаніну, співавторам та всім народним депутатам, які підтримали розвиток ринку біометану в Україні.

Ціль законопроєкту- створити законодавче підґрунтя для розвитку ринку біометану в Україні, налагодження його експорту в країни ЄС та заміщення природного газу при виробництві електричної та теплової енергії.

Проєктом передбачено законодавче визначення терміну «біометан», що наразі відсутній у Законі України «Про альтернативні види палива», а також встановлення законодавчих основ для:

  • створення і функціонування реєстру біометану,
  • запровадження процедури надання гарантії походження біометану.

Прийняття проєкту Закону забезпечить можливість верифікувати біометан, надавати гарантії походження на певний обсяг поданого в газотранспортну систему біометану та експортувати його через використання реєстру біометану.

 

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності 

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.