Відбулась селекторна нарада з питань охорони здоров'я щодо впровадження відшкодування вартості лікарських засобів

13 квітня 2017 року, під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, відбулась селекторна нарада з питань охорони здоров'я з головами обласних державних адміністрацій з обговорення питання щодо впровадження відшкодування вартості лікарських засобів.


У нараді взяли участь голова районної державної адміністрації Олександр Гомон та головний лікар комунального закладу “Бериславський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Ігор Абрамов.

Ліки для хворих на бронхіальну астму, цукровий діабет та серцеві захворювання будуть безкоштовні

Під час наради Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що “500 млн грн з державного бюджету буде виділено на реалізацію Програми впровадження відшкодування вартості лікарських засобів, за рахунок чого ми маємо зупинити смертність та каліцтво серед хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та цукровий діабет. Завдання влади на місцях максимально поширити інформацію про можливість скористатись безкоштовними ліками” та звернув увагу учасників засідання на важливість питання своєчасної компенсації аптекам вартості виданих ліків.

На Херсонщині планується охопити амбулаторним лікуванням хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та цукровий діабет ІІ типу.

У районі проводиться відповідна робота: дане питання розглядалось на розширеній апаратній нараді, визначено та заключено угоди з аптечними закладами для відшкодування вартості виданих ліків.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.