Прес-конференція з нагоди збільшення кількості рейсів Херсон – Стамбул – Херсон авіакомпанією Turkish Airlines

  ПРЕС-РЕЛІЗ

  03.04.2017

  м.Херсон

  •  Андрій Гордєєв - голова Херсонської обласної державної адміністрації
  •  Владислав Мангер - голова Херсонської обласної ради
  •  Ербіль Акгюн - директор представництва Turkish Airlines у м.Херсон
  •  Володимир Миколаєнко - Херсонський міський голова
  •  Григорій Усік - директор Аеропорту «Херсон»

Сьогодні аеропорт «Херсон» за активної підтримки керівництва ОДА та обласної ради потужно розвивається. Міжнародний аеропорт «Херсон» є важливим інфраструктурним об’єктом для розвитку економіки області. В цей об’єкт станом на 2016 рік інвестовано 120 мільйонів гривень. Роботи виконувались за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з обласного бюджету. У 2016 році проведено роботи з реконструкції перону та руліжних доріжок. Завдяки цьому в минулому році забезпечено майже 1000 рейсів, перевезено понад 150 тисяч пасажирів.

03 квітня в аеропорті «Херсон» відбулася прес-конференція щодо збільшення кількості рейсів Стамбул-Херсон-Стамбул до 10 разів на тиждень авіакомпанії Turkish Airlines,  яка здійснює рейси в найбільшу кількість країн, ніж будь-яка інша авіакомпанія світу, та яка стала шостий рік поспіль «Найкращою авіакомпанією Європи» за версією споживчого рейтингу Skytrax.

Андрій Гордєєв під час прес-конференції зазначив:

«За два роки ми змогли мобілізувати близько 127 мільйонів гривень з різних джерел:  85 – з державного бюджету й 35 – з обласного. Головне – мати розуміння того, що потрібно об`єднатись заради розвитку області. Дякую Turkish Airlines за те, що повірили нам і  тепер аеропорт «Херсон» є одним із найкращих у Вашій компанії. Ви дали поштовх для розвитку й заходу інших авіакомпаній на Херсонщину».

З 26 березня 2017 року мешканці Херсона користуються комфортними ранковими та вечірніми рейсами. Авіакомпанія Turkish Airlines надала зручний розклад, який поєднує Херсон з 296 напрямками у 120 країнах світу.

Розклад рейсів Херсон – Стамбул з 26 березня 2017 (за місцевим часом)

Номер рейсу

Дні тижня

Відправлення

Прибуття

TK 472

Понеділок, вівторок, середа, четвер, субота, неділя

Херсон

09:20

Стамбул

11:00

TK 474

Вівторок, середа, четвер, п'ятница

Херсон

22:30

Стамбул

00:10

Довідково.

 

Про авіакомпанію Turkish Airlines

Turkish Airlines (Türk Hava Yolları или THY) була заснована в 1933 році і мала флот, який налічував п'ять літаків. На сьогоднішній день Turkish Airlines є чотиризірковою авіакомпанією з повітряним флотом, що складається з 334 пасажирських і вантажних літаків. Turkish Airlines здійснює рейси до 296 аеропортів (49 внутрішніх і 247 міжнародних) і є першою в Європі та четвертою у світі авіакомпанією за кількістю напрямків. У 2016 році вже у шостий раз поспіль Turkish Airlines отримала престижну нагороду від споживчого рейтингу Skytrax у номінації «Найкраща авіакомпанія Європи» та у восьмий раз поспіль стала переможцем у номінації «Найраща авіакомпанія Південної Європи». Turkish Airlines цього року також була нагороджена преміями за «Найкращий кейтеринг у бізнес-класі» та «Найкращий кейтеринг у бізнес-лаунжі». У попередні роки авіакомпанія неодноразово була відзначена нагородами, такими як «Найкращий бізнес-лаунж» та «Найкращий кейтеринг у бізнес-лаунжі» в 2015 році, «Найкращий кейтеринг у бізнес-лаунжі» в 2014 році, «Найкращий кейтеринг у бізнес-класі» в 2013 та 2014 роках, а також є володарем премій «Найкращий кейтеринг в економ-класі» в 2010 році, «Найкращі крісла преміум-економ-класу» в 2012 році та багатьох інших нагород згідно рейтингу Skytrax. Turkish Airlines є однією з авіакомпаній мережі Star Alliance, що найшвидше розвиваються, а також лауреатом декількох премій «Вибір пасажирів» від APEX. Turkish Airlines здійснює польоти до найбільшої кількості країн світу – 120 країн на 5-ти континентах, що є найбільшим показником серед авіакомпаній світу відповідно до гіда UMB. Більш детальна інформація про авіакомпанію доступна на сайті www.turkishairlines.com, а також у соціальних мережах Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin та Instagram

Про глобальний авіаційний альянс Star Alliance

Мережа Star Alliance («Стар Альянс») була створена в 1997 році як перший і найбільший глобальний альянс авіакомпаній в історії, який пропонує клієнтам перельоти по всьому світу згідно з єдиними стандартами обслуговування. Альянс був удостоєний безлічі нагород, включаючи престижний титул «Лідер міжнародного ринку авіаперевезень» («Air Transport World Market Leadership Award») і «Найкращий авіаційний альянс» («Best Airline Alliance») за версією Business Traveller Magazine та споживчого рейтингу Skytrax.

На сьогоднішній день учасниками альянсу є: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI і United. Avianca Brasil заявила про своє приєднання до альянсу в межах членства авіакомпанії Avianca. Загалом мережа Star Alliance пропонує більш ніж 18 450 щоденних рейсів до 1300 аеропортів 190 країн світу.

Оперативна інформація щодо економічних, соціальних та культурних подій в області розміщена на офіційному Інтернет-сайті обласної державної адміністрації http://www.khoda.gov.ua

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.