Виторг менше 5 тисяч гривень – чекайте фактичну перевірку податківців

За інформацією управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, на 01.12.2020 податківці провели 401 фактичну перевірку платників, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі підакцизними групами товарів, реалізації пального та ресторанного господарства. Серед них: 205 підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, 144 заклади ресторанного господарства, 24 АЗС та АГЗС, 28 об’єктів інших видів діяльності.

Підприємцям - порушникам податкового законодавства донараховано понад 9,2 млн гривень штрафних (фінансових) санкцій.

Насамперед, до переліку ризикових суб’єктів господарювання потрапляють бізнесмени, які використовують РРО з середньомісячним виторгом менше 5 тис. гривень. Це свідчить про незначний обсяг продажу, проведений через РРО, приховування реального обсягу розрахункових операцій та, головне, - про суттєве зниження рівня сплати податків до бюджету.

А математика податківців дуже проста. Кожен господарський об’єкт потребує на місяць таких мінімальних витрат. Офіційна мінімальна заробітна плата одного працівника станом на 01.09.2020 - 5 тис. гривень; обслуговування касової та іншої техніки: від 200 гривень до 500 гривень. Додамо ще вартість ліцензій та дозвільних документів, витрати на утримання приміщення, оренду, опалення тощо, - відразу зрозуміло, що підприємець просто намагається приховати торгову виручку та необлікований товар.

Як зазначає в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, умисно мінімізувати обсяги торгівельної виручки платникам податків ніхто не дозволяв. Такі суб’єкти господарювання одразу потрапляють під пильний контроль фахових спеціалістів податкового відомства для проведення фактичних контрольно-перевірочних заходів.

Бізнесмени Херсонщини мають вести підприємницьку діяльність у рівних конкурентних умовах, уникати порушень у сфері готівкового обігу та своєчасно сплачувати відповідні податки та збори до бюджетів усіх рівнів.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.