Мобільний офіс у селах Козацьке та Веселе

23 березня  2017  року,  в  приміщеннях  Козацької  селищної ради та Веселівської сільської  ради Бериславського району, відбувся виїздний прийом “мобільного соціального офісу”, за участю представників Бериславського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області, управління соціального захисту населення та райдержадміністрації.

 Начальник відділу з питань призначення та перерахунку пенсій Бериславського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області Людмила Ларікова провела консультативно-роз'яснювальну роботу з діючого пенсійного законодавства. За індивідуальною консультацією в Козацькій селищній раді звернулися 7 осіб - 5 пенсіонерів щодо питань з приводу розміру пенсій, 1 пенсіонер щодо перерахунку пенсії, 1 особа,  як  майбутній  пенсіонер;  у  Веселівській  сільській  раді  звернулося 4 особи -  2 пенсіонера по питанню розміру пенсій після працевлаштування, 1 пенсіонер написав заяву щодо переводу пенсії з банківської установи на поштове відділення у зв'язку з погіршенням стану здоров'я та один військовий  звернувся за консультацією щодо пільг по виходу на пенсію  учасникам АТО.

Людмила  Ларікова  надала  роз’яснення   щодо  умов  та  порядку призначення пенсії за віком, перерахунку і виплати пенсії працюючим пенсіонерам.   Повідомила присутнім, що 01 травня 2017 року Законом України “Про Державний бюджет України на 2017 рік” передбачено  збільшення соціальних стандартів, де прожитковий мінімум для громадян, які втратили працездатність становить 1312 грн. Тож, з травня та з грудня поточного року із розрахунку прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, будуть проведені перерахунки мінімальних пенсій, надбавок та підвищень. Також повідомила, що із прожиткового мінімуму на одну особу  в розрахунку на місяць будуть перераховані надбавки донорам. Проінформувала присутніх щодо призначення пенсій учасникам АТО. Повідомила про порядок виплати пенсії за довіреністю. Звернула увагу осіб передпенсійного віку на можливість завчасної подачі документів для призначення пенсії з метою здійснення їх попередньої правової перевірки. Нагадала присутнім щодо новітніх технологій обслуговування громадян, які застосовуються в управлінні Фонду, а саме: надання консультацій за допомогою скайп-зв’язку, телефону “гарячої лінії” та веб-порталу електронних послуг.

Приділивши  увагу  кожному  громадянину, який прийшов на прийом, фахівець Фонду надала вичерпні відповіді та роз'яснення згідно діючого пенсійного законодавства та роздала листівки, буклети, примірники “Пенсійного кур’єра”.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.