Відбулося засідання колегії

23 березня 2017 року, у залі засідань районної державної адміністрації, під керівництвом голови районної державної адміністрації Олександра Гомона, відбулося засідання колегії. Участь у засіданні взяли:  заступник голови районної ради Ірина Джеманова, представники правоохоронних органів, міський, селищний та сільський голови,   керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств та представники ЗМІ.

На засідання було винесено питання щодо  стану підготовки агропромислового комплексу району до проведення весняно-польових робіт у 2017 році,  проведення у районі роботи щодо поводження з твердими побутовими відходами, стану виконання Указу Президента України від 18 березня 2015 року №150 “Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції”, спільна робота відділу культури районної державної адміністрації з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення ним делегованих повноважень у сфері культури і діяльності закладів культури району, оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів району та ін.

На засіданні колегії звітували та надавали пояснення керівники та представники структурних підрозділів райдержадміністрації.

По-першому питанню слухали начальника відділу агропромислового розвитку Володимира Покрищенко, який доповів про стан готовності Бериславського району до проведення весняно-польових робіт у 2017 році, а саме про кількість посіяних зернових культур, про те, що вчасно і при високій якості підготовлена техніка, та наголосив на тому, що у 2016 році придбано 57 одиниць нової техніки вітчизняного  та зарубіжного виробництва і сільськогосподарського інвентарю  на загальну суму 72707,0 тис.грн.  Співдоповідачем з цього питання був головний спеціаліст відділу карантину рослин управління фіто санітарної безпеки головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Анатолій Котляр, який висловив хвилювання з приводу забур’яненості озимих та зазначив про доцільність проведення навчання працівників з техніки безпеки.

До обговорення цього питання долучилися Віктор Деркач, голова управління СТОВ “Берегиня” та Богдан Музика, керівник філії ТОВ СП “Нібулон” в смт Козацьке.

Жваве обговорення викликало друге питання порядку денного. У своєму виступі Микола Луков, начальник відділу  житлово-комунального господарства, містобудування,  архітектури  та з питань надзвичайних ситуацій управління економічного розвитку  та інфраструктури районної державної адміністрації зазначив, що побутові відходи є одним із вагомих факторів довкілля, а відсутність фінансового ресурсу є основною проблемою, яка перешкоджає створенню належної інфраструктури поводження з відходами. Своє бачення розв’язання даної проблеми присутнім довели Олександр Шаповалов, Бериславський міський голова, Олег Яхнієнко, Милівський сільський голова, Віктор Горбань, Новокаїрський сільський голова та Олександр Вороний, Червономаяцький сільський голова.

Інна Коваленко довела до відома присутніх інформацію про стан соціального захисту учасників антитерористичної операції у районі.

Були розглянуті інші питання порядку денного.

По закінченню засідання, Олександр Гомон підвів підсумки роботи колегії, дав конкретні доручення виконавцям та зазначив, що особисто триматиме на контролі хід їх виконання. 

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.