«Про дотримання законодавства про працю в 2019 році».

З метою дотримання законодавства про працю щодо легалізації трудових відносин в районі діє районна  робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, до складу якої входять представники структурних підрозділів районної державної адміністрації: фінансового, соціального захисту населення, агропромислового розвитку, Бериславської податкової інспекції Новокаховського управління ГУ ДПС  у Херсонській області, АР Крим та  м.Севастополі, Бериславської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості, Бериславського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління Пенсійного фонду України в Херсонській області, фонду соціального страхування, Бериславського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області та інших ведучих установ району.  

        

За статистичними даними станом на 01 січня 2020 року заборгованість із виплати заробітної плати по району становить 52,5 тис. грн по 1 підприємству-банкруту.  В порівнянні з початком 2019 року стан та розмір заборгованості не змінився.

Протягом  2019 року  проведено 26 засідань робочої групи, з них 22 виїзних на території Бериславської міської, Козацької селищної, Бургунської, Веселівської, Високівської,  Зміївської,  Новокаїрської, Лиманецької,  Максимогорьківської, Одрадокам’янської,  Ольгівської та Степнянської  сільських рад,  в ході яких проведено обстеження 176 суб’єктів господарювання та 1 фізичної особи. Виявлено 23 неоформлених працівника,  10 з яких легалізовано, що складає 43,5% від виявлених.

          За результатами проведеного аналізу  звітів страхувальників за жовтень 2019 року управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області встановлено, що 29 працівників отримали заробітну плату менше мінімально встановленого рівня (в 2019 році – 7173,00 грн). В порівнянні з груднем 2018 року кількість працівників, яким заробітна плата нарахована менше мінімального рівня, зменшилася на 68 осіб, або  на 70%.

          Одночасно, кількість суб’єктів господарювання, які нарахували заробітну плату своїм працівникам  менше встановленого законодавством мінімального розміру у жовтні 2019 року становить 15, що на 9, або на 37,5% відсотків менше проти грудня 2018 року. 

 

 

 Дуже прикро, що не всі роботодавці дотримуються законодавства про працю. Є випадки, коли наймані працівники частину заробітної плати отримують в «конвертах», при відпрацюванні повного робочого дня офіційно  оформлені на неповний робочий день, здійснюють діяльність без оформлення трудових відносин, заробітна плата нараховуються менше мінімального розміру, або виплачується  в неповному обсязі. 

            

           

                

 

Заступник начальника управління                                                   Юлія ШПИТАЛЬНА

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.