Херсонські аудитори: результати діяльності і заходи впливу

Державний фінансовий контроль, як відомо, ґрунтується на комплексному застосуванні, неухильному дотриманні вимог чинного законодавства. Зокрема, херсонські аудитори забезпечили відшкодування втрат майже на 21 млн грн упродовж 12 місяців 2019 року.

До підприємств, установ та організацій, під час ревізій в яких виявлені порушення, в 15 випадках застосовано фінансові санкції. Серед інших заходів впливу - 12 попереджень про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень на суму понад 4,4 млн грн.

У бюджетній сфері Херсонщини 14 посадових осіб притягнуто до адміністративної та дисциплінарної відповідальності, 3 осіб звільнено з посад.

Правоохоронні органи, за результатами розгляду матеріалів ревізій, проведених спеціалістами Управління, розпочали 21 досудове розслідування. Повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення вручено 2 службовим особам.

Водночас, на виконанні у Державній виконавчій службі України перебувають 10 рішень на суму 890,9 тис. грн, пред’явлених останніми роками.

 Протягом 2019 року перед органами прокуратури ініційовано 15 позовів на суму понад 7 млн грн.

Державні аудитори звертають увагу підконтрольних установ, що законні вимоги службових осіб органу держфінконтролю є обов’язковими до виконання (ч.2 ст.15 Закону № 2939). На реалізацію такого права (п.10 ст.10 даного Закону) було пред’явлено до суду адміністративної юрисдикції 5 позовів в інтересах держави про стягнення збитків на загальну суму 854,8 тис. грн.

 У 2019 році Управлінням представлено інтереси Південного офісу Держаудитслужби у 50-ти судових засіданнях.

 Отже, фахівці з фінансового контролю працюють на зміцнення бюджетної дисципліни, недопущення корупційних проявів на підконтрольних об’єктах.

 Варто звернути увагу на тому, що новини Держаудитслужби оперативно розповсюджуються офіційними каналами комунікації: 

Telegram-канал https://t.me/stateauditserviceofukraine

Youtube https://www.youtube.com/channel/UCQq2yFIDdXYKgdTcV948ovQ

Instagram https://www.instagram.com/dkrs.gov.ua/

Пресслужба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.