Стоп насильство - Я МАЮ ПРАВО! Знаю! Дію! Захищаю!

Насильство широко розповсюджене у нашому буденному житті, ми звикли бачити його в засобах масової інформації, на телебаченні і в кінотеатрах, на банерах, в мережі Інтернет. Стали відноситися до нього спокійно і не помічати, дехто навіть став вважати, що це норма.

З метою запобігання проявів домашнього та ґендерно зумовленого насильства, 05 грудня 2019 року, педагогом соціальним Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) спільно з головним спеціалістом Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, для студентів І курсу комунального закладу «Бериславський медичний коледж» Херсонської обласної ради проведено лекції з тем теми: «Протидія насильсву у сім’ї», «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

У процесі спілкування розглянуто такі поняття: «насилля», «домашнє насильство», його види, «булінг». Студентів ознайомлено з відповідальністю за вчинене правопорушення чи злочин, передбачену адміністративним та кримінальним законодавством України, контактні дані установ, організацій, що надають допомогу, постраждалим від насилля.

Проблема домашнього насильства в наш час є дуже серйозною. Без подолання цього згубного явища в суспільстві неможливо створити сприятливі умови для самореалізації людини, вільного її волевиявлення, розвитку паритетної демократії, реалізації принципу рівних прав, свобод, і можливостей для жінок і чоловіків.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.