Відбулась розширена апаратна нарада

Сьогодні, 09 березня, під керівництвом голови Бериславської  райдержадміністрації Олександра Гомона, відбулась розширена апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками організацій, установ району, міським, селищним, сільськими головами, у роботі якої взяли участь депутати обласної ради Ігор Йосипенко та Віктор Деркач, заступник голови районної ради Ірина Джеманова.

З першого питання “Про стан виплат державних соціальних допомог” доповіла Інна Іванова, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації, яка зазначила, що в  управлінні соціального захисту населення районної державної адміністрації станом на 01 березня 2017 року на обліку перебуває 2333 одержувачів державних допомог, а протягом 2016 року в управлінні соціального захисту населення районної державної адміністрації на обліку перебувало 4132 одержувачів державних допомог та зупинилась на нарахуванні та виплаті різних видів допомог.

Не менш важливим було друге питання –  “Про динаміку влаштування в сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та про здійснення заходів щодо захисту житлових і майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, з якого поінформувала начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Олена Горішня. Вона зазначила, що протягом 2016 року в районі посиротіло та набуло статусу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 32 дитини, з них сироти – 1. Ці діти влаштовані охоплені сімейними формами виховання також, під наглядом Служби перебуває 70 усиновлених дітей, що проживають в сім’ях громадян району. Протягом 2016 року планові перевірки щодо здійснення нагляду за усиновленими дітьми здійснено в 19 сім’ях. Та зупинилася на питаннях, пов’язаних із здійсненням заходів щодо захисту житлових і майнових прав дітей даної категорії.

На питаннях щодо  забезпечення виконання в районі вимог пункту 4 статті 77 Бюджетного кодексу України в частині врахування у першочерговому порядку при затвердженні відповідних місцевих бюджетів потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ та на оплату енергоносіїв та комунальних послуг зупинилась Ірина Литвинова, заступник начальника, начальник бюджетного відділу фінансового управління районної державної адміністрації, яка зазначила, що проведена перевірка розрахунків до кошторисів розпорядників коштів районного підпорядкування виявила, що недостатність асигнувань на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ району становить 15026,2 тис. грн. Крім цього має місце недостатність бюджетних призначень на оплату за спожиті бюджетними установами енергоносії на загальну суму 3443,5 тис. грн. У результаті проведених заходів вдалося частково скоротити незабезпеченість коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ на суму 8857,1 тис. грн.

Микола Луков, начальник відділу  житлово-комунального господарства, містобудування,  архітектури  та з питань надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації звернув увагу присутніх на необхідності приведення території населених пунктів району до належного санітарного стану на основних завданнях проведення місячника по благоустрою.

Головний лікар комунального закладу “Бериславський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” довів до відома присутніх про готовність району до впровадження реімбурсації вартості лікарських засобів.

Кожне питання порядку денного активно обговорювалося учасниками наради.

Свої пропозиції вносили депутати обласної ради Ігор Йосипенко, Віктор Деркач, заступник голови районної ради Ірина Джеманова, місцеві голови.

За підсумками розширеної апаратної наради були надані відповідні доручення голови районної державної адміністрації та надані рекомендації для подальшої роботи.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.