Замість інтернату – патронатна родина!

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.На базі Бериславської філії Херсонського обласного центру зайнятості пройшов дводенний треніг для спеціалістів Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу освіти, молоді та спорту, управління соціального захисту населення, служби у справах дітей районної державної адміністрації, представників лікувальних, навчальних закладів та відділу поліції із запровадження послуги патронату над дитиною.

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.Відкрила захід Ірина Дробиш, перший заступник голови районної державної адміністрації, яка зазначила, що початок функціонування в районі послуги патронатного виховання має сприяти поверненню дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у біологічні родини. Кожна дитина, кожна родина повинні отримати шанс: діти - пройти реабілітацію, батьки – усунути проблеми та, виконуючи рекомендації спеціалістів, створити належні умови для повернення своїх дітлахів. І дуже важливо, щоб процес реабілітації дитини проходив не в інтернатному закладі, а у сімейному оточенні.

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.Спеціально для навчання міждисциплінарної команди на Бериславщину прибула тренер з міста Миколаєва Лариса Клопова, яка ознайомила учасників семінару з алгоритмами роботи команди та веденням випадку поміщення дитини до патронатної родини. Заняття, що проходили в інтерактивній формі, допомогли об’єднати команду, а робота над реальними випадками – зрозуміти кожному свої дії у разі виникнення потреби у патронатній послузі.

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.Кандидати у патронатні вихователі, родина Юрія та Галини Щербак, які пройшли тривалий курс спеціальної підготовки, ділилися вже набутими знаннями та активно працювали у новоствореній міждисциплінарній команді.

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.Маємо дуже великі сподівання, що сімей, які бажають стати патронатними вихователями стане значно більше, оскільки, на превеликий жаль, дітей, які чекають на нашу допомогу, ще багато, і у серці кожного з них теплиться надія, що їхні батьки зміняться і будуть завжди поруч.

 

 

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.