Увага! Інформація щодо попередження виникнення пожеж!

Увага! Інформація щодо попередження виникнення пожеж!Упродовж 2019 року пожежно-рятувальними підрозділами здійснено виїзди на гасіння 184 пожеж в екосистемі Херсонської області, з них 78 в очеретяних заростях. Особливу небезпеку становлять пожежі на відкритих  територіях  лісового та мисливського господарств області, національного природного парку «Нижньодніпровський».

У зв’язку з цим, обласна державна адміністрація спільно з Головним управлінням ДСНС України в області, Херсонським обласним управлінням  лісового та мисливського господарства, адміністрацією національного природного парку «Нижньодніпровський» звертається до жителів Херсонської області.

З метою попередження виникнення пожеж у весняно-літній період в природних екосистемах, приватному житловому секторі слід дотримуватися елементарних правил.

Мешканцям багатоповерхових будинків, керівникам установ та організацій адміністративні будівлі яких  розташовані  вздовж р. Дніпро, поблизу озер, остовів, сирих луків (заплав) рекомендується організувати візуальне спостереження за береговою лінією.

У разі виникнення пожежі треба негайно повідомити до: 

  • пожежно-рятувального підрозділу за телефоном «101»;
  • цілодобового диспетчерського пункту Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації за телефоном (0552) 42- 01- 95);
  • центральної диспетчерської служби «1580» Херсонської міської ради;
  • Головного управління Національної поліції в області за телефоном «102»;

Шановні жителі та гості Херсонщини, з метою недопущення пожеж в природних екосистемах області, дотримуйтесь наступних правил:

  • не спалюйте суху рослинність на територіях лісового та заповідного фонду;
  • не створюйте смітники на територіях лісового та заповідного фонду та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;
  • розпалювання багать для спалювання сухого листя, бадилля, сміття тощо на території житлових будинків садибної забудови, дач, садових ділянок дозволяється на відстані не менше 15  м від житлових та господарських будівель і лише під наглядом дорослих, забороняється розведення багать у вітряну погоду;
  • будьте обережними під час відпочинку та проведені господарських робіт;
  • у жодному разі не залишайте дітей без нагляду, постійно тримайте їх поруч з собою, спостерігайте за їхньою поведінкою, пояснюйте їм  правила безпеки!
  • місце відпочинку після себе потрібно прибрати, адже залишені на сонці скляні пляшки здатні спрацювати як запалювальні лінзи, переконайтесь, що горіння відсутнє.

Нагадуємо, що порушення вимог пожежної небезпеки в лісах та заповідних територіях передбачає адміністративну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків. Згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.