Аутстафінг для роботодавців м.Берислава обернувся штрафами в розмірі майже 895 тис.гривень

Роботодавці м. Берислава отримали штрафи на загальну суму 893,52 тис.грн за порушення виявлені під час перевірок з питань легалізації найманої праці у грудні місяці 2018 року.

 Все частіше платники податків у своїй діяльності замість трудового оформлення працівників стали обирати іншу альтернативу оформлення найманої праці – аутстафінг. Не винятком стали і роботодавці Бериславщини.

Під час проведення обстежень з питань легалізації робочих місць робочою групою, створеною при Бериславській РДА, завжди проводиться роз’яснювальна робота щодо переваг оформлення трудових відносин з найманими працівниками, порядку сплати податків. Але деякі роботодавці не прислуховуються до кваліфікованих порад фахівців, не реагують на зауваження, залишаючи за собою право діяти в межах трудового законодавства України чи ні.

В рамках належного виконання вимог Розпорядження КМУ від 05.09.2018 року №649-Р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» спеціалістами Бериславського управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі було ініційовано питання проведення інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання м. Берислава інспекторами Головного управління Держпраці у Херсонській області  з питань виявлення працівників без належного оформлення трудових відносин. В результаті інспектування було виявлено договори аутстафінгу та складено 3 акти. На сьогодні вже винесені Постанови на оплату штрафних санкцій на загальну суму 893,52 тис.гривень.

В результаті спільних заходів ФОП «Х» у січні ц.р. легалізував 7 найманих працівників. Також в результаті співбесід з платниками податків району стосовно негативного результату використання договорів аутстафінгу оформили трудові відносини 20 фізичних осіб-підприємців.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.