Херсонські аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму майже 43 млн грн упродовж 2018 року

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області за січень – грудень 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 42,9 млн грн.

За результатами ревізій керівники підприємств, установ та організацій прийняли 48 управлінських рішень. За підсумками державних фінансових аудитів взято до виконання 43 пропозиції.

Протягом 2018 року проведено 11 державних фінансових аудитів діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки, виконання бюджетних програм та виконання місцевого бюджету, під час яких виявлено неефективні управлінські рішення чи ризикові операції, що призвели до упущених вигод або зайвих витрат, на суму понад 65,2 млн грн.

Матеріали 42 ревізій передано правоохоронним органам для відповідного реагування. За результатами розгляду переданих матеріалів розпочато 18 досудових розслідувань. Правоохоронним органам передано 9 інформацій про результати аудитів.

До установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, у 12 випадках застосовано зупинення та призупинення операцій з бюджетними коштами.

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 94 посадових осіб, 13 – до дисциплінарної та матеріальної. Чотирьох осіб звільнено з посад.

Крім того, херсонські аудитори ініціювали 11 позовів щодо усунення виявлених порушень перед органом прокуратури. Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму майже 4,5  млн грн.

 

 

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.