З історії Новобериславської сільської ради

Новобериславська сільська рада створена на підставі рішення виконавчого комітету Херсонської обласної ради народних депутатів від  16 липня 1982 року № 452/12 на частині території Змієвської сільської ради.

Сільська рада опікувалася jодним населеним  пунктом: село Новоберислав.

На території сільської ради працював радгосп  "Виноградний".

У 80- х роках до сільської ради обиралося 25 депутатів, які в свою чергу працювали в постійних комісіях сільської ради. В протоколі першої сесії XVIII скликання сільської ради від 31 серпня 1981 року зазначено, що було організовано 4 постійних комісій, а саме: з питань сільського господарства, охорони природи та раціонального використання природних ресурсів; планово бюджетна; комісія по соціалістичній законності та охороні громадського порядку та соціально – культурна комісія. Також був обраний перший голова виконкому сільської ради Широков Микола Васильойвич.

При виконавчому комітеті сільської ради на громадських засадах працювали комісії по радянським традиціям, святам і обрядам, по боротьбі з пияцтвом, адміністративна комісія та громадська санітарна інспекція.  

В 80-ті роки на території сільської ради працювали фельшерсько – акушерський пункт, клуб, бібліотека, крамниці, відділення зв»язку, ощадбанк.

На балансі сільської ради знаходилася восьмирічна школа та дитячий садок.

В с.Новоберислав працював комплексно – приймальний пункт будинку побуту, який надавав населенню послуги: з ремонту та пошиву одягу,  ремонту взуття, перукарня, ремонт побутової техніки, годинників, виготовлення меблів, фото послуги, хімчистка та інші послуги. Протягом 80 – років багато уваги приділялося будівництву виробничих об»єктів, житлового та соціально – культурного призначення, благоустрою села. Наприклад в 1986 році було побудовано 5 будинків для сімей переселенців, будинок тваринника, замінена водопровідна система, розпочалося будівництво дороги  та тротуару по вулиці Набережній, в 1987 році усі вулиці села були засипані щебенем, переданий в експлуатацію торгівельний центр, продовжувалося будівництво холодильника, благоустрій центру села та будівництво дитячої ігрової площадки.

Сільська рада та її виконком керували господарчим та соціально – культурним будівництвом, затверджували бюджет та кошториси видатків організацій і підприємств, які були на сільському бюджеті. Забезпечували дотримання законів. Слідкували за виконанням народно – господарчих планів організаціями, забезпечували ріст економіки та культури села, підвищення матеріального та культурного рівня жителів.

Підстава: фонд № Р-17, справа фонду, оп.1 спр.1; 11; 13; 23; 62.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.