Відбудуться військові тактичні навчання 124-ої окремої бригади територіальної оборони

Відбудуться військові тактичні навчання 124-ої окремої бригади територіальної оборони З 3 по 12 вересня на території Херсонської області проходитимуть військові тактичні навчання 124-ої окремої бригади територіальної оборони!

Війська територіальної оборони (ВТрО) — резервний компонент Збройних сил України, призначений для територіальної оборони, який розпочав формування з 2014 року. Підпорядковується управлінню територіальної оборони Головного оперативного управління Генерального Штабу збройних сил України.
У Херсонській області підготовка загонів територіальної оборони з числа мешканців усіх районів під керівництвом оперативного командування «Південь» розпочалася у 2017 році і цього року, 9 вересня, відзначатиметься річниця проведення таких військово-підготовчих заходів.


З метою зміцнення обороноздатності області, забезпечення оперативного реагування на виклики та загрози національній безпеці, збереження спокою на території Херсонської області, основні зусилля обласної державної адміністрації та її голови Андрія Гордєєва у минулому, 2017 році, були направлені на створення дієвої системи територіальної оборони області, забезпечення належного функціонування підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, правоохоронних органів, проведення заходів з допризовної підготовки, військово-патріотичного виховання молоді та призову громадян на військову службу.
Загалом, навчання за програмою, яка була відпрацьована спільно із Генеральним штабом, вже пройшли 21 загін тероборони, проведено більше 50 занять, підготовлено біля 5300 військовозобов’язаних, з них біля 300 офіцерів. Виконання заходів зборів дозволило на практиці у реальному часі провести оповіщення та збір приписного складу загонів оборони, сформувати військові підрозділи та згуртувати їх в ході спільного навчання на військовому полігоні та надати первинні знання із військової справи, необхідні для виконання завдань за призначенням.
Серед завдань військ територіальної оборони: охорона органів державної влади, місцевого самоврядування, важливих об’єктів та комунікацій, розгортання та несення служби на блокпостах, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами супротивника, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами, підтримання безпеки та правопорядку на відповідній території (районі, місті), організація руху опору та (або) партизанських загонів – у разі, захоплення противником території відповідальності, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру в мирний час.
Впродовж усього періоду підготовки військові тактичні навчання 124-ої окремої бригади територіальної оборони на Херсонщини проводитимуться з 3 по 12 вересня на території Білозерського (с. Кізомис, Микільське), Олешківського (с. Раденськ), Генічеського (с. Генічеська Гірка), Іванівського (с. Українське), Скадовського (м. Скадовськ) районів.
Бригади розміщуватимуться на базі пансіонатів і таборів відпочинку. Військовослужбовці впродовж навчальних зборів будуть залучені до патрулювання блокпостів, населених пунктів разом із військовослужбовцями Національної Гвардії України, також охоронятимуть стратегічні об’єкти і адміністративні будівлі тощо.
Цьогоріч навчання проходитимуть під лозунгом «Захисти свій дім – захисти Україну». У командно-штабних навчаннях візьмуть участь близько 3,5 тисяч військовозобов’язаних віком до 60 років, серед яких більшість складатимуть працівники органів державної влади, територіальних управлінь і місцевого самоврядування.  
Так, 3 вересня відбудеться збір особового складу та розподіл по всім місцям дислокації загонів у зазначених районах області. 4 вересня у с. Раденськ проведуть урочисте відкриття військових тактичних навчань 124-ої окремої бригади територіальної оборони, вручення особистої зброї та складання присяги до військової служби на вірність Українському народові військовозобов’язаних, які ще не складали присягу. З 5 по 9 вересня бійці братимуть участь у планових заняттях, підготовці та виконанні бойових завдань згідно плану проведення навчання. 11 вересня відбудуться тактичні заняття у складі бригади.
Слід звернути увагу, що 9 вересня об 11.00 на площі Свободи відбудуться урочистості й «парад» військових підрозділів з нагоди річниці територіальної оборони у Херсонській області.
Обласна державна адміністрація на чолі з Андрієм Гордєєвим бере активну участь у стратегічних командно-штабних навчаннях, які проводяться на території Херсонської області за планами Генерального штабу Збройних Сил України та надає посильну допомогу в їх організації та забезпеченні.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.