Херсонські аудитори за сім місяців поточного року відшкодували понад 40 млн грн втрат

Протягом січня-липня 2018 року фахівці Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 40,24 млн грн. Зокрема, сума відшкодування втрат ресурсів, що були виявлені в попередні роки, становить 9,24 млн грн.

За результатами ревізій, перевірок та державних фінансових аудитів керівники місцевих органів влади, підприємств і установ прийняли 67 управлінських рішень.

Матеріали 27 ревізій, перевірок державних закупівель та комісійних перевірок передано правоохоронним органам для відповідного реагування. За результатами розгляду переданих матеріалів розпочато 12 досудових розслідувань.

Від початку року херсонські аудитори ініціювали перед органами прокуратури та об’єктами контролю пред’явлення до суду 5 позовів щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів.

До підприємств та установ, де виявлені порушення, застосовано 8 заходів впливу (зупинення операцій з бюджетними коштами).

За порушення фінансової дисципліни 65 посадових осіб об’єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності, 2 – до матеріальної, 11 – до дисциплінарної.

До Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про виявлені господарські операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 1,13 млн грн.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

 

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.