57-а окрема мотопіхотна бригада отримає ім’я Костя Гордієнка

57-а окрема мотопіхотна бригада отримає ім’я Костя Гордієнка

5 червня голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв разом із своїм заступником Вадимом Чабаном взяв участь у проведенні урочистих заходів з нагоди зустрічі особового складу підрозділів військової частини А1736 після повернення з району виконання бойових завдань.

Саме сьогодні на головній площі Нової Каховки жителі та гості міста зустрічали військовослужбовців 57-ої окремої мотопіхотної бригади після виконання бойових завдань в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

«Півтора роки ми їздили на фронт з гуманітарними місіями і завжди казали, що 57 бригада є нашою підшефною. Всі скептично ставилися, говорили про те, що неможливо зробити пункт постійної дислокації цієї бригади на Херсонщині. І ось це для нас наяву!», - зазначив очільник Херсонщини Андрій Гордєєв. 

Херсонською обласною державною адміністрацією спільно з військовим командуванням у 2017 році було продовжено роботу щодо розміщення на постійній основі на території Херсонської області підрозділів 57 окремої мотопіхотної бригади.

Розташування 57 окремої мотопіхотної бригади на території області забезпечить захист південних рубежів держави та дасть змогу додатково отримати біля 600 млн грн товарообігу та біля 90 млн грн податків.

«Наша робота щодо визначення постійного пункту дислокації 57 бригади нарешті завершилася. Визначене місце має стати для вас другою домівкою, а ми разом будемо дбати про ваш побут, вирішувати соціальні питання», - звернувся до присутніх Андрій Гордєєв.

Крім того, очільник Херсонщини Андрій Гордєєв оголосив: «Спільно з вашим військовим командуванням ми будемо клопотати перед Верховним Головнокомандуючим, Президентом України щодо присвоєння вам імені Костя Гордієнка. Адже він - той гетьман та козак, який на схилах Дніпра будував Кам’янську січ, захищав наші кордони і мріяв про вільну демократичну державу Україну».

Передислокування 57-ї ОМПБр стало можливо завдяки злагодженій співпраці Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонської обласної ради.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.