День Перемоги! Бути миру на землі!

73 роки віддаляє нас від травня 1945 року, коли у кривавих боях була здобута перемога над нацизмом у Другій світовій війні. Крок за кроком, день за днем, ціною неймовірно великих людських втрат, її наближали наші воїни. Війна відгриміла та пам’ять жива…
Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над нацизмом.
9 травня 2018 року з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбувся урочистий захід “День Перемоги! Бути миру на землі!”, у якому взяли участь керівники району, представники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, організацій, установ міста, ветерани війни, учасники антитерористичної операції на Сході України, члени громадських організацій, учнівська та студентська молодь. Сотні жителів міста з багряними маками на грудях прийшли вшанувати священну пам’ять героїв, що полягли на фронтах світової війни та висловити повагу і шану ветеранам, які здобували Перемогу в боротьбі з нацизмом.

Фото Бериславська районна державна адміністрація.

Фото Бериславська районна державна адміністрація.

Фото Бериславська районна державна адміністрація.

Фото Бериславська районна державна адміністрація.

Фото Бериславська районна державна адміністрація.
Присутні схилили голови, вшановуючи героїв, яким не судилося пережити Другу світову війну, і нинішніх борців за свободу та незалежність нашої держави. Пам’ять загиблих у війні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів. Пам’ять загиблих на війні та ветеранів, що не дожили до сьогоднішнього дня, вшанували хвилиною мовчання.
Вітаючи всіх, хто пройшов крізь вогонь Другої світової, голова районної державної адміністрації Олександр Гомон побажав міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя, зазначивши: “Ми завжди пам’ятаємо про безсмертний подвиг, про самопожертву та відвагу ветеранів, які день за днем наближали звільнення світу від нацизму, і низько вклоняємося їм за Перемогу! Це – день честі і слави наших батьків і дідів, які зі зброєю в руках боролися проти ворога. Це – день пошани наших матерів, які витримали важкий тягар війни. Це – день скорботи і печалі за полеглими воїнами. Ми вшановуємо пам’ять усіх жертв цієї найстрашнішої війни… Нам і сьогодні доводиться захищати рідну землю. І наші мужні земляки знову показують справжній героїзм, бо український народ перемагає не лише зброєю, а й силою духу. У цей світлопам’ятний день низько вклоняємося всім ветеранам, які подарували нам не тільки мирне життя, але й власним прикладом показали, як треба боротися, аби перемогти”.
Свято продовжилося у парковій зоні міста, де люди старшого покоління відвідали літературно-музичнуткомпозицію “Не воєнні історії про війну”. Для дітей відбулася дитяча розважальна програма та працювали ігрові зони.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.