Подорож у світ професій!

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.Як відомо,одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість - одна з найважливіших умов відчуття життєвої повноцінності. Вибір навчального закладу, а згодом - професії, значною мірою впливає на все наступне життя людини. Тут не можна покладатися на випадковість, квапитися. Необхідно серйозно та відповідально ставитися до вибору майбутньої професії.
15 березня 2018 року спеціалісти Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі спеціалістами районного центру зайнятості провели “День відкритих дверей” для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, учнів 7-8 класів.


Мета даного заходу була спрямована на розширення знань дітей про професії людей, про важливість і значення кожної з них, прищеплення трудових навичок працьовитості, бажання здобувати знання та полегшити вибір майбутньої професії, а також вселити віру у власні сили та бачення перспективи кращого розвитку свого майбутнього. 
Під час проведення заходу дітям було запропоновано пройти тестування, яке направлено на виявлення власних схильностей та здібностей до різних видів діяльності. Учні активно відповідали на питання тестів, визначали класифікацію професій з урахуванням власних інтересів, здібностей та особистісних якостей.
Наприкінці зустрічі організатори заходу зазначили, що потрібно не просто мріяти “Ким бути”, а цілеспрямовано йти до мрії.
Підводячи підсумки, варто сказати про важливість профорієнтаційної роботи. Інколи підлітки можуть недостатньо уявляти діяльність, з якою хочуть пов’язати своє життя. І тому саме батьки, психологи, профконсультанти, вчителі повинні спрямувати дітей у потрібне русло, дати їм якомога більше інформації, знань для того, щоб вибір професії був зроблений самими дітьми, бо вони мають право на власний пошук.

 

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.