Національний природний парк «Кам’янська Січ» планують створити цього року

Національний природний парк «Кам’янська Січ» планують створити цього року Щоб запустити процес створення Національного природного парку «Кам’янська Січ» найближчим часом Департамент екології та природоохоронної роботи ОДА направить відповідний лист до Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.

Про це сьогодні стало відомо під час засідання робочої наради з розгляду питань пов'язаних зі створенням Національного природного парку «Кам'янська Січ».

Під головуванням заступника голови ОДА Євгена Рищука та за участі представників Держгеокадастру, науковців та фахівця Департаменту екології та природоохоронних ресурсів ОДА було обговорено питання щодо включення земель до аукціону, які раніше були затверджені у межах території створення Нацпарку.

Так, наразі половина земель погоджених, як межі парку – 600 га виставлені на аукціон. З 16 ділянок 2 ділянки вже отримали нормативно-грошову оцінку та мають законно перейти своїм новим власникам.

Тож, щоб зупинити процес аукціону на ці земельні ділянки та ще раз звернути увагу на всі підстави для створення НПП та затверджені документам межі рішенням робочої наради буде підготовлено звернення від Херсонської ОДА за підписом голови Андрія Гордєєва до Прем’єр-Міністра України та Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Нагадаємо, що позитивний висновок від Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області про створення НПП «Кам’янська Січ» був наданий ще у 2014 році. Після чого утворена робоча група у 2017 році з цього питання та 6 лютого 2018 року голова Херсонської ОДА підписав розпорядження № 51 Про створення національного природного парку «Кам’янська Січ».

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.