В області встановлюють пам’ятники українським діячам, імена яких пов’язані з визначними подіями на Херсонщині та в Україні

В області встановлюють пам’ятники українським діячам, імена яких пов’язані з визначними подіями на Херсонщині та в Україні

Кожен пам’ятник, меморіальна дошка, архітектурна споруда символізують подію, яка відбулась у певний період часу. Пам’ятки історії і культури мають властивість зберігати та переда­вати інформацію. З метою посилення ідеї української державності та популяризації національної культурної спадщини голова обласної державної адміністрації виступив з ініціативою встановлення у містах та селах області пам’ятників українським діячам, імена яких пов’язані з визначними подіями на Херсонщині та в Україні.

Так, дорученнями голови обласної державної адміністрації від 28 серпня 2017 року № 179-д та № 122-д визначено на необхідності організації та проведення на місцях відповідної роботи щодо встановлення пам’яток діячам, імена яких пов’язані з визначними подіями на Херсонщині та в Україні.

21 лютого під час наради з головами районних державних адміністрацій, районних рад, об’єднаних територіальних громад та міськими головами міст обласного значення заступник голови ОДА Андрій Балонь звернувся до керівників з проханням активніше впроваджувати та виконувати доручення голови.

«Наша молодь повина розуміти роль українських діячів, які змінили історію нашої країни на краще. І взагалі побудова держави і етносу починається з символів, тому ми маємо виховувати майбутнє покоління на таких прикладах Тараса Шевченка та Івана Сірка та сучасних захисників Батьківщини», - зазначив він.

Станом на кінець 2017 року відповідна робота була проведена в декількох районах, а саме:

Білозерська РДА:

    • смт Білозерка, с. Чорнобаївка, с. Софіївка, с. Широка-Балка,        с. Станіслав, с. Дар”ївка – встановлено пам’ятки українському діячу Т.Г. Шевченку;

Великолепетиська РДА :

  • замість пам’ятника Кірову у с. Мала Лепетиха встановлено пам’ятник Т.Г. Шевченку; 

Нижньосірогозька РДА :

  • у с. Новопетрівка біля сільського будинку культури встановлено погруддя Т.Г. Шевченка;

м. Херсон:

  • 24 серпня відкрито пам’ятний знак та сквер на честь бійців батальону «Херсон»;

м. Нова Каховка:

  • встановлена скульптурна композиція присвячена захисникам України;

м. Каховка:

  • на Набережній міста у Козацькому сквері було встановлено та урочисто відкрито пам’ятник кошовому отаману  І.Д. Сірку.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.