Андрій Гордєєв закликає фермерів до прозорості

Андрій Гордєєв закликає фермерів до прозорості23 лютого у Новій Каховці відбулося засідання Всеукраїнської ради аграріїв. Захід відвідали голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і народний депутат України Сергій Хлань. Особливу увагу під час  дискусії акцентували на аспектах державної підтримки аграрної галузі, розвитку зрошувальної системи та захисті від рейдерських зазіхань. 

«Одним зі шляхів протидії рейдерству є легалізація земельних відносин. Ставтесь «прозоро» до держави, сплачуйте ПДФО, юридично оформлюйте свої землі і тоді розраховуйте на підтримку держави», - звернувся голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв до присутніх представників аграрного бізнесу. Окрім того, керівник Херсонщини підтримав ініціативу сільгоспвиробників створити структурний підрозділ «Гайдамаки», який зміг би оперативно реагувати та захищати землі фермерів. 

Нагадаємо, з метою захисту прав власників та орендарів земельних ділянок сільськогосподарського призначення, запобігання протиправному поглинанню і захопленню сільськогосподарських підприємств розпорядженням голови Херсонської обласної державної адміністрації від 01.08.2017 № 550 створено оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя.

До складу оперативного штабу увійшли керівництво Херсонської обласної державної адміністрації, Головного територіального управління юстиції у Херсонської області, правоохоронних органів, Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області та представники громадських організацій, що захищають інтереси аграрного сектору. Оперативним штабом розглянуто 30 звернень, у тому числі 13 - з питань рейдерства в аграрному секторі.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.