Головне управління Пенсійного фонду України Херсонській області повідомляє: Нові стандарти обслуговування

Пенсійна реформа в Країні триває, змінюється  не лише пенсійне законодавство а й структура органів Фонду.

 Херсонщина увійшла у шістку областей, що першими взяли участь у пілотному проекті зі створення Сервісних центрів обслуговування громадян.

Отже, починаючи з лютого поточного року такі центри запрацювали в кожному районі області. Прийом громадян здійснюється за принципом єдиного вікна, що дозволяє відвідувачам у найкоротший термін отримати повний перелік послуг, що надаються органами Фонду.

Покращення якості обслуговування громадян та вдосконалення системи надання послуг є одним з основних пріоритетів діяльності органів Пенсійного фонду України, у зв'язку з чим якість обслуговування громадян знаходиться під постійним контролем керівництва головного управління Фонду області.

Основним індикатором рівня якості надаваємих послуг є громадська думка, яка визначається шляхом анкетування громадян, як в залах обслуговування так і засобами мобільного зв'язку. Результати опитування свідчать про досить високий рівень організації роботи, при цьому, допомагають визначити напрямки, над якими ще слід  попрацювати.

Створення Сервісних центрів Пенсійного фонду надало можливість збільшити кількість точок обслуговування громадян. Слід зазначити, що на території Херсонської області вже функціонує мережа віддалених робочих місць розміщених в приміщеннях об'єднаних територіальних громад (ОТГ), селищних та сільських радах. Робота щодо розширення мережі віддалених робочих місць, створення агентських пунктів, центрів надання послуг тощо триває.

Велика увага приділяється наданню послуг особам з інвалідністю, обмеженими фізичними можливостями шляхом здійснення виїзних прийомів за місцем проживанням, до лікувальних  та інтернатних установ.

Фахівці фонду активно працюють над популяризацією надання дистанційних послуг. Так, завдяки налагодженій співпраці з ОТГ, селищними та сільськими радами за допомогою послуги Skype-зв'язку консультації з питань пенсійного забезпечення можна отримати в найвіддаленіших куточках області.  Набирає популярності й Веб-портал Пенсійного фонду України, що знаходиться за адресою http://portal.pfu.gov.ua. Це електронний ресурс, який дає змогу усім зацікавленим в режимі он-лайн, вирішувати питання з мінімальною витратою часу, сил і постійно контролювати дані, які впливають на розмір пенсії та переглядати діючу пенсійну справу. У випадку виникнення питань щодо реєстрації на веб-порталі необхідно звертатися до спеціалістів сервісних центрів Фонду.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.