В облдержадміністрації керівники з усієї області спільно вирішують важливі питання розвитку Херсонщини

В облдержадміністрації керівники з усієї області спільно вирішують важливі питання розвитку Херсонщини

Сьогодні в ОДА відбулася наради з головами районних державних адміністрацій, районних рад, об’єднаних територіальних громад та міськими головами міст обласного значення, яку проводив заступник голови обласної державної адміністрації Євген Рищук.

Під час наради обговорювалися питання використання коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток, додаткової дотації та коштів з державного фонду регіонального розвитку в області у 2017 році, а також коштів державної субвенції на дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах.

Окремо директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко звернув увагу голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів на стан виконання Урядової програми «Доступні ліки» в 2017 році та внесення змін до програми на 2018 рік окремо для кожного району з урахуванням вікових категорій їх населення.

Начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Олена Міхеєва зауважила про можливість райдержадміністраціями та громадами використовувати субвенцію з державного бюджету на будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво чи придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Тим більше, що під час сьогоднішнього засіданні колегії обласної державної адміністрації очільник області Андрій Гордєєв звернув увагу саме на покращення даної ситуації в районах області. Він звернувся до керівників на місцях:

«Держава виділяє кошти і їх потрібно використовувати, замість того, щоб шукати власні ресурси й тим самим скорочувати фінансування інших важливих соціальних сфер».

Зважаючи на те, що вже незабаром розпочнуться новорічні й різдвяні свята, заступник голови ОДА Євген Рищук запропонував обговорити організаційні питання проведення 23 грудня 2017 року у Херсоні новорічного ярмарку, який організовуватиметься херсонськими сільгоспвиробниками й приватними товаровиробниками за підтримки обласної державної адміністрації.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.