Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

Світлина від Бериславська районна державна адміністрація.27 листопада 2017 року, у рамках проведення всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, працівниками Бериславського районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено захід “На захисті дитини від насильства стоїть закон” для учнів Бериславської загальноосвітньої школи №1.

У ході інформаційної години діти отримали знання про поняття “насилля”, його види, та основні нормативні акти, що гарантують правовий захист дітей. З учнями було обговорено та змодельовано ситуації насилля по відношенню до дітей. Після чого вони отримали буклети Центру “Насильство над дітьми в школі. Як діяти та запобігти?”.

Фахівець Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що долучилася до проведення заходу, розкрила поняття “шкільного боулінгу”.

Здається, почуття доброти сьогодні покинуло шкільні стіни, на зміну йому прийшли закони джунглів. Сумні випадки принижень і побоїв траплялися, звичайно, й раніше. Але сьогодні занадто багато дітей відчувають себе абсолютно беззахисними. Вони живуть в нестабільний час і в нестабільних родинах (розлучення батьків, страх дорослих втратити роботу, фінансові труднощі в сім'ї...).

Дитина-жертва найчастіше, самотня, слабкіша фізично, соціально нестійка, нестабільна, по природі може бути відособленою, тихою, може мати відмінні від інших риси характеру: тонку душевну конструкцію, плаксивість, уразливість, слабко розвинуте почуття гумору, добродушність, поступливість, не конфліктність. Ці діти не можуть постояти за себе, а захистити їх нікому.

Зверніть увагу на своїх дітей! Почуйте їх!

28 листопада 2017 року, для учнів Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 спеціалістами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) спільно з представниками Бериславського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги проведено інформаційну годину на тему: “Ми – вільні люди”.

Мета заходу: ознайомлення дітей із формами та видами насилля, його наслідками; усвідомлення можливості різних стилів реагування, навчитися використовувати ефективні способи вираження невдоволення, виховання толерантних стосунків у всіх учасників навчально-виховного процесу.

Під час проведення заходу учасники зосередили увагу на доцільності обговорення актуальних проблем сім’ї та активно пропонували способи вирішення проблемних ситуацій.

Спеціаліст Центру наголосила, що насильство залишається однією з надзвичайно поширених форм порушення прав людини, від якої переважно страждають найбільш уразливі групи осіб (жінки, діти, особи з інвалідністю).

0-800-500-225 – “Гаряча лінія” для дітей (телефон довіри).

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.