Державні аудитори системно взаємодіють з судовими органами

Активно захищають фахівці інтереси держави у судових органах. Загалом, упродовж 9 місяців 2017 року, фахівці представили інтереси Південного офісу у 34-ох судових засіданнях.

Крім того, успішно представлено інтереси Південного офісу Держаудитслужби по справам, пред'явленим проти державних аудиторів. При цьому позивачам відмовлено в задоволенні позовних вимог в повному обсязі на суму 2,44 млн грн. 

У справах за позовами про стягнення коштів на користь державного та місцевих бюджетів,  в Управлінні Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області з 19 справ задоволено 8 позовів на суму 430,63 тис. грн.

Триває системний контроль за строками притягнення горе-посадовців до адміністративної відповідальності. Фахівці й надалі ретельно відстежуватимуть повноту документування фактів вчинення адміністративних правопорушень.

Стан адміністративного провадження протягом поточного звітного періоду зазнав значних позитивних змін в Управлінні Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області. Наприклад, співвідношення застосованих стягнень до кількості розглянутих матеріалів за порушення бюджетного законодавства (Стаття 164-12 Кодексу України про адміністративні правопорушення) становить 100 відсотків. 

За порушення вимог бюджетного законодавства Управлінням застосовано адміністративних стягнень за результатами контрольних заходів При цьому винними посадовими особами сплачено добровільно штрафів на суму 22,76 тис. грн.

Для забезпечення виконання рішень суду аудитори проводять систематичну роботу з органами виконавчої служби. Зокрема, протягом звітного періоду на виконанні в органах виконавчої служби перебувало 4 виконавчих провадження на на суму 806,9 тис. грн пред'явлені державними аудиторами протягом останніх  років.

У січні – вересні 2017 року перед органами прокуратури ініційовано 5 позовів на понад 10,6 млн грн заради відшкодування матеріальних збитків, завданих унаслідок вчинення кримінальних правопорушень, виявлених за результатами контрольних заходів.

Юридичний супровід у сфері державного фінансового контролю здійснюється на постійній основі.

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.