“У карі — очищєння”

У наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед осіб підліткового та молодіжного віку.

У неповнолітніх завжди виникає бажання стати незалежним, спробувати щось нове, побувати в незвичайній, цікавій обстановці. Це природно і навіть корисно для підлітка - все це частина дорослішання. Але діти можуть ризикувати, особливо коли опиняються поза увагою своїх батьків та школи, тому, не маючи життєвого досвіту,  балансують між добром і злом.

Ось чому 19 жовтня 2017 року, в рамках перевірки правовиховної роботи, головним спеціалістом служби у справах дітей райдержадміністрації, Єгором Гавриловим  у Бериславській загальноосвітгій школі І-ІІ ст. №5, була проведена зустріч з учнями 7-9 класів. Враховуючи вікові особливості, з дітьми обговорювались питання “Підліткової злочинності” та “Агресивних проявів в молодіжному середовищі”; серед учнівської молоді були розповсюджені буклети “Злочинцями не народжуються”.

Вирішуючи змодельовані конфліктні ситуації, підлітки аналізували свої вчинки та з`ясовували, чи можуть керувати своєю агресією. Обговорення прослуханих життєвих прикладів, перегляд мультимедійної презентації мало на меті допомогти дітям зрозуміти  руйнівну силу жорстокості і наслідки агресії, а розглянуті “табу на агресію”, сподіваємось, зможуть бути їм корисними у боротьбі з безконтрольним сплеском гніву. 

© 2017 Бериславська районна державна адміністрація.
74300 м.Берислав, Херсонська область , пл. Перемоги, 2
тел: 05546 7-56-48; факс: 7-56-48.
Е-mail rda-ber@khoda.gov.ua.
Creative Commons License
Бериславська районна державна адміністрація by вебсайт is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.